Skocz do zawartości

Problem z Silnikiem lub regulatorem !

Meloonik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ładowarka Raytronic C12 zasilacz ma wbudowany

pisałem że napięcie na pakiecie podczas pomiarów bez obciążenia 3.72 na celi jak mierze z obciazeniem pracy silnika na polowie gazu wychodzi 3.60 w momencie odciecia jest 3.58 na cele

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam jak założylem duże smigło przy reglu mniejszym niż wymaga tego silnik miałem tak samo ,przy maksymalnym gazie silnik zmniejszał obroty . Zmniejszyłem wielkość śmigła i działa ok.

Opublikowano

Pewnie silnik gubi synchronizacje przez to że nie ma siły pokręcić tak dużym śmigłem. Załóż śmigło 7x6 a jeśli masz za mały ciąg to wymień silnik na odpowiedni do tego modelu...

Opublikowano

Do RWD-5 polecam podobnie jak kolega meteor silnik TP2410-09, śmigło 10x4,7 i pakiet 3s. Sam używam takiego zestawu w swoim RWD-5 z planów Skazoo i według mnie jest idealny do tego modelu

Opublikowano

Niestety nie mam wagi ani dostępu do modelu w tym momencie. Pamiętaj, że ciąg może być mniejszy niż masa modelu, bo przecież to skrzydła generują siłę nośną

Opublikowano

Weź najtańszy regulator 25/30A hobbykinga. Da się w nim zaprogramować hamulec, ogniwa wykrywa sam. Chyba nic więcej nie potrzebujesz w takim modelu :) Janosik dobrze mówi, weź sobie pakiet 2200mAh i masz dzień latania.

Opublikowano

OK Ostateczne zamówienie :

Silnik TP 2410-09

Regulator HobbyKing SS25-30

Pakiet Turnigy 3S 2200mah 25C

Śmigło 10x4.7 APC

A ten regulator odcina napięcie dla lipola przy jakiej wartości 3V ? czy 3.1?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.