Skocz do zawartości

Latający "odrzutowiec" zrobiony z ......nudów ??

ppompka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczęło się tak. Niedziela, rano słońce pięknie świeci lecz na podwórku zimno. Nie ma co robić bo w monitor od komputera słońce świeci. Usiadłem sobie przed biurkiem spojrzałem na stary zeszycik, długopis w rogu i pomyślałem coś bym sobie namalował. I namalowałem sobie "odrzutowca" (najpierw miał być pylon ale jakoś niewyszedł). Tak wyglądał plan:

Dołączona grafika

Zaglądnąłem pod łóżko, a tam morze depronu. A jako że mi się plan spodobał to myślę sobie ..... "a jakby sobie zbudować rzutka z tego planu" no to wyciągam arkusik 3mm pianki i zaczynam ciachać to z prawej, to z lewej, kilka kropelek ca, 1cm? papieru ściernego i ujrzałem taki widoczek :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Do środka na dziobek wrzuciłem 1g ołowiu na ryby. Idę na koniec pokoju. Bo bardzo krótkim spacerze dotarłem na miejsce oblotu. Rzucam i ku mojemu zdziwieniu to LATA !!! Jak będę szedł na basen to sobie go wezmę do rzucania po drodze o ile będzie chciał do mnie wracać spowrotem :D

Czy wy też macie czasem takie natchnienia "twórczości"?? Jeśli tak to może wstawcie tu jakieś zdjęcia tych latających bez sterowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.