marek_f Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Pouczony o konieczności przestrzeganai zasad kultury i dobrego wychowania witam wszystkich Mam na imię Marek i do modelarstwa powróciłem po 30 - letniej przerwie ... Moje początki to czasy Centralnej Składnicy Harcerskiej, NRD-wskich silniczków spalinowych, które nie zawsze dawały się odpalić ( mój nie zaskoczył nawet mimo fachowej pomocy w modelarni na Grzybowskiej ), oraz aparatura 5-kanałowa 27MHz ( również z NRD - kanały włącz-wyłącz ), która miała tą ciekawą cechę, że odbiornik był większy od nadajnika. Nic w tym dziwnego - zawierał 5 przkaźników... Z sentymentu trzymam ją do dzisiaj jako obiekt muzealny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osa Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Witaj na forum. Pamiętam Kolejkę za szybą w CSH stałem tam godzinami wlepiony w tą "małą" makietkę. No i z CSH pochodził pierwszy wzmacniacz HiFi 2x13W to był "sprzęcior" i to do samodzielnego montażu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mammuth Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Witaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
MironRC Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 powitac :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.