Gość Kuba.K Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Nie ma sprawy. Każdy kiedyś zaczynał i nie wszystko wiedział Pozdrawiam Kuba
robroy67 Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 A dlaczego nie mozna ? Co by sie stalo ? Z Jeżeli był by to silnik szczotkowy plus jakieś ni-cd proszę bardzo można tak robić. :rotfl: Ciekawe jak byś sterował obrotami
Gość Kuba.K Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 I pomijajac regiel silnik dzialalby stale na pelnej mocy bez mozliwosci kontroli ? Dałem tom-ek'owi przykład kiedy może coś takiego zrobić
tom-ek Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Opublikowano 4 Marca 2010 No i zrodzilo sie kolejne pytanie :| Patrzylem na rozne modele ladowarek i najczesciej trafia sie na ladowarki do Lipoli 2-3 cele. No a jesli chcialbym kupic jakis pakiet RX, do zasilania jedynie odbiornika w modelu szybowca? Potrzebowalbym napiecia < 6V. Czyli na przyklad pojedyncza cela Lipol. I czym takie cudo naladowac ? Jak sadze ladowarki do lipoli nie nadaja sie do ladowania pakietow NiMh (np. 4,8V) ?
Gość Kuba.K Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Nie. Możesz kupić np. Accuela-6 . Ja kupuję ładowarkę do lipoli 2-3s , A do ładowania pakietu z aparatury i pakietu do odbiornika ładuję orginalną ładowarką hitec'a.
tom-ek Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Opublikowano 4 Marca 2010 Czyli jesli dobrze rozumiem do odbiornika masz maly pakiet Ni-xx (nie lipol) ktory ladujesz inna ladowarka ? Jakiej pojemnosci pakiet wziac do odbiornika - w planach szybowiec rozpietosci ok 2m, serwa SK, SW i lotki ? Czy sam odbiornik pobiera duzo pradu na obsluge serw? Tomek
Gość Kuba.K Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Tak w szybowcu mam pakiet. A w samolotach mam zasilanie z regulatora czyli BEC Ja na pakiecie (2 serwa w szybowcu) 600mAh latam około 20-30minut. Wiec powinieneś kupić około 1000-1500mAh pakiet i będzie latania na cały dzień
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.