marek rokowski Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 zajrzałem do działu z przypadku i tak spodobała mi sie praca kilku "młodych" że postanowiłem ufundować od siebie dodatkową(?)nagrodę za najlepszy projekt i realizację a więc chłopaki do dzieła! nagrodą będzie zestaw jaki? na razie tajemnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 A ode mnie silnik . Nówka 3 f Jaki ? Jaki by nie był , Ale zawsze . Zapomniałem dodać . Odbiór osobisty na Żar 2010 . :mrgreen: Reszta do dogadania :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Na wstępie brawa i gratulacje dla wszystkich uczestników! choć... patrząc ilu młodych ludzi mamy na forum, byłem zaskoczony że: -tak niewielu wzięło udział w konkursie... -tak niewielu coś pokazało -tak niewielu skończyło swoje modele... jasny gwint! przecież chodzicie do modelarni (?) dłubiecie coś pod okiem rodziców czy starszych kumpli(?) a wiec co jest grane??? czemu tak mało relacji na forum??? gdzie macie jaja!? (grono młode-ale męskie- więc pozwolę sobie na ostrzejsze pytanie nie chcecie sie dla zabawy troche pościgać? nie motywują Was nawet nagrody?a szanse na wygraną były spore: sami policzcie 1 do... nie macie kasy? jak pokazał Wam Eryk, super model można zrobić za grosze nie macie na wyposażenie? zróbcie "COŚ" pięknego i pokażcie rodzicom: "Sam zrobiłem! Tymi łapkami! Pomożecie kupić wyposażenie, żeby mogło toto latać?" - ciekawe który rodzic powie nie ... Oprócz tego jest jeszcze forum - jeśli zaprezentujecie porządnie zrobiony model i poprosicie o pomoc w jego wyposażeniu -jak znam starszych forumowiczów - na pewno Wam pomogą! (pomożemy) Może to jest pomysł na następną - letnią - edycję konkursu? Relacja z budowy samego płatowca - a nagroda główna - wyposażenie ... - ? Zgodnie z tym co kiedyś zadeklarowałem, pora na mój werdykt (niezależny do oceny głównego jury konkursu): I miejsce na pudle, za najlepiej zrealizowany projekt, otrzymuje Eryk /Locke/ za model Focke-Wulfa nagroda to zestaw An 2 uzasadnienie mojego werdyktu: piękna i czysta modelarska robota! -przyjrzyjcie się krawędziom wręg, a potem wyszlifowanemu poszyciu kadłuba i skrzydeł: kąt prosty jest wszedzie kątem prostym żadnych uszczerbków krawędzi, załamań- nawet jeśli wykonywał wręgi wewnętrzne są one "dopieszczone" oklejanie folią - żadnych zmarszczeń, zgrubień, krzaków i wielokrotnych zakładek na końcach itp moi Drodzy! czasem trzeba wywalić do kosza kilka elementów, zanim zrobi się ten, który wygląda tak jak powinien... jeśli myślicie że to tylko talent w łapkach - zapewniam Was że sie mylicie: tylko TRENING czyni mistrza wg mnie, o to właśnie chodzi w modelarstwie: każdy model jest małym dziełem. Ma nie tylko latać -ale i wyglądać. Konstrukcje lotnicze to arystokracja wśród konstrukcji: lekkie, wytrzymałe, piękne Skoro bawimy się w lotnictwo - nieważne małe czy duże -pamiętajcie: SZLACHECTWO ZOBOWIAZUJE! życzę Wam wielu super modeli z których budowy i lotów będziecie dumni! jeszcze raz wyrazy uznania dla Eryka Wyróżnienie dla Grzegorza/Działeczki za systematyczną prace i relacje z budowy modelu mini Extry oraz za fighterską postawe w konkursie! - będzie drobny upominek PS. Eryk, Grzegorz napiszcie do mnie na pw celem ustalenia gdzie mam wysłać nagrody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Muszę przyznać, że nie spodziewałem się takiego werdyktu. Ciesze się, że ktoś docenił moją pracę. Naprawdę, bardzo dziękuję. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Ja również dziękuje oraz gratuluję koledze Locke pięknego modelu oraz Pierwszej "nagrody dodatkowej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Gratulacyje Locke już nie bądź taki skromniacha ;P Gratuluję Wam chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Moje gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Gratuluje wszystkim uczestnikom konkursu, a w szczególności tym którzy dotrwali do końca, i których modele poleciały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Wielkie gratulacja Locke, ciężko mi to przyznać :mrgreen:, ale twój Focke Wulf wyszedł ci świetnie :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 dzięki Twój model też fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Też dzięki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Pamiętasz Eryk moje PW :wink: Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Locke gratuluje Piękny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Ale wazelina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 niby wazelina, ale jednak ladnie model zrobil przyznam sie ze Ja tak nie potrafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Trening,staranność i cierpliwość czyni "miszcza" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Witam Dziś gdy wracałem z egzaminu napotkał mnie na drodze kurier. Zapytał o pewien adres po chwili "kapnąłem" się że to mój nr domu! Gdy doszliśmy pan wysiadł z samochodu i wyciągnął wielkkkkkkkkkkkkkkkkką paczkę. Szybki podpis no i łapie za nóż. Gdy otworzyłem ujrzałem tam model... o a nawet 2. :shock: Był to an-2(łaciaty) oraz RWD 5. Modele ładnie zapakowane oraz dobrze zabezpieczone. Bardzo bardzo ale to bardzo dziękuje panu Markowi za tą nagrodę. Myślę że będą te modele służyć mi przez wiele sezonów. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 No mam nadzieje, że pochwalisz się na forum modelikami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 No pewnie. Jak zrobię fotki no to wy-edytuje post Paczuszka maluteńka: Elementy RWD: Negatyw Jak widać model już dostał lotki oraz wstępnie przymierzony kadłub. An-2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 No, ładnie, gratuluje Miał być mały upominek, a tu dwa modele. Myśle, że Pan Marek, nieźle Cie zaskoczył. Ja na swoją nagrodę jeszcze czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.