madrian Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Pisałem niedawno o niezbyt szczęśliwej próbie oblotu motoszybowca, która zaczeła się od ... spalenia regulatora. Poleciała cała jedna faza, łącznie 4 tranzystory się upiekły. Musze kupić nowy regulator i mam 3 kandydatów. PowerHD 30A (najdroższy z tych trzech, ale nie znam firmy) RC Smart Brushless 30A (najtańszy i też nie znam tej firmy) TP Mag-8 30A (ew. 40A) (pośrodku, ale ma najsłabszy BEC, tylko 1,5A wobec 3A pozostałych i to taki mi się spalił). Do tego, po namyśle dorzucę jeszcze: Pulso DL 33A (BEC 2A, najdroższy z całej puli) Co byście z tego wybrali? Są to oferty z mojego "ulubionego" sklepu, czyli tam, gdzie najczęściej kupuje + z "modelarni.pl" gdzie mam blisko osobiście wyskoczyć. Nie chcę się bawić w zakupy zagraniczne dla jednego regla, ani zakładać kont w 20 sklepach z tego samego powodu. Dlatego wybrałem modele tanie, i najłatwiej dla mnie dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo621 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Niestety nie umiem podpowiedzieć ani doradzić. Wiem tylko że ostatnio sporo było mowy o badziewiu i osobiście przychylam się do zdania, że "ile kosztuje, tak lata". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 TP proponuję odpuścić, ich jakość przez lata znacznie spadła. Pulso są dobrej jakości. 2 pierwszych nie znam. co ze starym zrobiłeś? może by go zreanimować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Stary na razie leży. Nie mam sprzętu i doświadczenia w lutowaniu SMD. Zrobię zdjęcia i wrzucę, jeśli ktoś by chciał to sobie obejrzeć. :wink: Zobaczymy, dostałem ofertę na PW na Turnigy 30A. Ale dopiero w sobotę będę mógł odpowiedzieć. Akurat ten tydzień mam dyżury w pracy po 16h + 2h na dojazdy, a spać kiedyś trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Pulso miałem i faktycznie, był taki "lepiej wykonany", ale i tak się spalił od lekkiego przeciążenia - wystarczyło przytarte łożysko w silniku. Lepszy jest Pulso 40A. Ma tyle samo tranzystorów, co 60A :idea: Czy ten Turnigy to wersja z BEC impulsowym? Jesli tak, to byłby najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.