pawel66 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 jak wyżej patenty proszę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Wymienić wał na nowy. Co wygrałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 A może "zalać" CA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 W którym miejscu pękł Ci ten wał? Jaka jest średnica tego wału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 na początku silnika, średnica 4 mm kupiłem taki drut stalowy ale nie pasuje mimo piłowania itd :? trochę wszedł po dobijaniu młotkiem może dobije jutro bo dziś już późno - jest żeby się sąsiedzi nie czepiali producent mądry jest przy samym silniku zrobił zwężenie żeby to właśnie tam pękało :evil: może podeślecie linki do zamienników?;p np z hobbycity :faja: który lepszy? czy różnica wagi będzie miała duże znaczenie? http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7074 albo http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7125 mocniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 No jest mądry. Zazwyczaj robi się coś takiego, żeby po kraksie można było wymienić sam wał zamiast całego silnika. Podejrzewam, że nie pękł sam z siebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 "trochę wszedł po dobijaniu młotkiem " Tym narzędziem to nalezało by wybic głupotę z głowy :evil: Poza tym podajesz linki do dwóch silników i to bardzo róznych .Jeden to potworek 600 W a drugi to tylko potworeczek 300 W, podaj może do czego chcesz go użyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 No najpierw biłem później pomyślałem :roll: do akrobata z pianki ok 1kg waży no ale ich waga ledwo się różni podobnie cena wiec zastanawiam się czy nie dołożyć troszkę żeby do następnego modelu starczyło :ble: poza tym fajnie mieć duży zapas mocy a wał pękł bo na krety na boisku się pokazały :mrgreen: a tylko troszkę się do tego dołożyło niedziałające servo (nie zauważyłem usterki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 paweł66 to o co ci w końcu chodzi o dobór silnika czy jak wymienić wał bo nie ogarniam?? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 no jak wymienić już wiem, zresztą to głupie pytanie było :roll: a teraz chcę wiedzieć coś o zamiennikach :wink: przede wszystkim czy 30 gram cokolwiek zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 30g może jedynie"zmienić" wyważenie A silnik może taki : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5690&Product_Name=Turnigy_2217_16turn_1050kv_23A_Outrunner albo taki : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3883&Product_Name=TR_35-30C_1100kv_Brushless_Outrunner_%28Eq_AXi_2808%29 sam kupuję ten drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 bierz największy na jaki Cię stać , jak zbudujesz sobie taki 2-metrowy model to masz silnik jak znalazł ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Nie którzy to by chcieli na jednym silniku latać halówką, metrowym trenerem, półtorametrowym pylonem i dwumetrowym modelem 3d. Niestety, tak się nie da. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 no te są wyraźnie lżejsze tamte cegłówkowate były tylko jak z mocą tu nie podali "Nie którzy to by chcieli na jednym silniku latać halówką, metrowym trenerem, półtorametrowym pylonem i dwumetrowym modelem 3d. " tak by najwygodniej było :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Na tym drugim na śmigle 10x5.5 i 3s lecisz pionowo. Ten pierwszy w sumie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Na tym drugim na śmigle 10x5.5 i 3s lecisz pionowo. Ten pierwszy w sumie też czy to znaczy że jak zrobię 2-kilowy model to też poleci pionowo na tym silniku, śmiegle i pakiecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 no pewnie ! jeszcze szybciej będzie latał jak cegłę dołożysz :jupi: śmigiełko 10 ja w standardzie mam 13x4 ;/ i nie chce zmieniać pionowo to ja na tym co mam lecę na 1/2 gazu ;/ dodaję więcej tylko na nożu (dziś ten nóż go ubił :x ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Jak zwykle winne serwo, a to nóż. Temat był jak wymienić/naprawić wał, a teraz jest po raz nie wiem który jaki silnik do jakiego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 dodaję więcej tylko na nożu (dziś ten nóż go ubił a to z ciebie sadysta z nożem na krety , jak widać tym razem kret okarazł się twardszy :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 było dokładnie tak ze nożem sobie lecąc za mało gazu dałem i za szybko się do ziemi zbliżyłem ;] zdążyłem go na podwozie "przestawić" (ale podwozie szajsowate jest non stop się urywa od byle czego :evil:) podwozie poszło sie .. Podniosłem model i puściłem z reki (nie sprawdzając serw) jak go przechyliłem do zakrętu to się ster kierunku wychylił i pociągnął do ziemi :mrgreen: Morał: byle co się stanie sprawdź 20 razy - teraz zapamiętam ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.