Guest Anonymous Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 W którym miejscu pękł Ci ten wał? Jaka jest średnica tego wału?
pawel66 Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 na początku silnika, średnica 4 mm kupiłem taki drut stalowy ale nie pasuje mimo piłowania itd :? trochę wszedł po dobijaniu młotkiem może dobije jutro bo dziś już późno - jest żeby się sąsiedzi nie czepiali producent mądry jest przy samym silniku zrobił zwężenie żeby to właśnie tam pękało :evil: może podeślecie linki do zamienników?;p np z hobbycity :faja: który lepszy? czy różnica wagi będzie miała duże znaczenie? http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7074 albo http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7125 mocniejszy
MiQ27 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 No jest mądry. Zazwyczaj robi się coś takiego, żeby po kraksie można było wymienić sam wał zamiast całego silnika. Podejrzewam, że nie pękł sam z siebie ?
instruktor Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 "trochę wszedł po dobijaniu młotkiem " Tym narzędziem to nalezało by wybic głupotę z głowy :evil: Poza tym podajesz linki do dwóch silników i to bardzo róznych .Jeden to potworek 600 W a drugi to tylko potworeczek 300 W, podaj może do czego chcesz go użyć
pawel66 Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 No najpierw biłem później pomyślałem :roll: do akrobata z pianki ok 1kg waży no ale ich waga ledwo się różni podobnie cena wiec zastanawiam się czy nie dołożyć troszkę żeby do następnego modelu starczyło :ble: poza tym fajnie mieć duży zapas mocy a wał pękł bo na krety na boisku się pokazały :mrgreen: a tylko troszkę się do tego dołożyło niedziałające servo (nie zauważyłem usterki)
Guest Kuba.K Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 paweł66 to o co ci w końcu chodzi o dobór silnika czy jak wymienić wał bo nie ogarniam?? :|
pawel66 Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 no jak wymienić już wiem, zresztą to głupie pytanie było :roll: a teraz chcę wiedzieć coś o zamiennikach :wink: przede wszystkim czy 30 gram cokolwiek zmieni
Guest Kuba.K Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 30g może jedynie"zmienić" wyważenie A silnik może taki : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5690&Product_Name=Turnigy_2217_16turn_1050kv_23A_Outrunner albo taki : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3883&Product_Name=TR_35-30C_1100kv_Brushless_Outrunner_%28Eq_AXi_2808%29 sam kupuję ten drugi.
meloow Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 bierz największy na jaki Cię stać , jak zbudujesz sobie taki 2-metrowy model to masz silnik jak znalazł ;D
Locke Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Nie którzy to by chcieli na jednym silniku latać halówką, metrowym trenerem, półtorametrowym pylonem i dwumetrowym modelem 3d. Niestety, tak się nie da. :wink:
pawel66 Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 no te są wyraźnie lżejsze tamte cegłówkowate były tylko jak z mocą tu nie podali "Nie którzy to by chcieli na jednym silniku latać halówką, metrowym trenerem, półtorametrowym pylonem i dwumetrowym modelem 3d. " tak by najwygodniej było :twisted:
Guest Kuba.K Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Na tym drugim na śmigle 10x5.5 i 3s lecisz pionowo. Ten pierwszy w sumie też
meloow Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Na tym drugim na śmigle 10x5.5 i 3s lecisz pionowo. Ten pierwszy w sumie też czy to znaczy że jak zrobię 2-kilowy model to też poleci pionowo na tym silniku, śmiegle i pakiecie ?
pawel66 Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 no pewnie ! jeszcze szybciej będzie latał jak cegłę dołożysz :jupi: śmigiełko 10 ja w standardzie mam 13x4 ;/ i nie chce zmieniać pionowo to ja na tym co mam lecę na 1/2 gazu ;/ dodaję więcej tylko na nożu (dziś ten nóż go ubił :x )
Osa Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Jak zwykle winne serwo, a to nóż. Temat był jak wymienić/naprawić wał, a teraz jest po raz nie wiem który jaki silnik do jakiego modelu.
meloow Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 dodaję więcej tylko na nożu (dziś ten nóż go ubił a to z ciebie sadysta z nożem na krety , jak widać tym razem kret okarazł się twardszy :mrgreen:
pawel66 Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 było dokładnie tak ze nożem sobie lecąc za mało gazu dałem i za szybko się do ziemi zbliżyłem ;] zdążyłem go na podwozie "przestawić" (ale podwozie szajsowate jest non stop się urywa od byle czego :evil:) podwozie poszło sie .. Podniosłem model i puściłem z reki (nie sprawdzając serw) jak go przechyliłem do zakrętu to się ster kierunku wychylił i pociągnął do ziemi :mrgreen: Morał: byle co się stanie sprawdź 20 razy - teraz zapamiętam ;D
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.