ryukishin Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Jeszcze troszkę zostało szlifowania co leniwie mi idzie. Kąty sprawdzę jak wyprowadzę te powierzchnie jako tako. Skrzydła nie mam, mam natomiast wycięte rdzenie. Całość jest twarda, mała szczelinka, która powstała w części ogonowej nie utrudnia jednak sprawy-po dociśnięciu do deski znika i jest ok. Do pionu dorobię jeszcze "przejście" w statecznik poziomy, jak na skrzydła-w ten sposób będzie łatwiej później wyciąć szczelinę na statecznik o odpowiednim kącie. EDIT: W jedną połowę wkleiłem kołki ustalające (wchodzą na wcisk)-teraz można szlifować. Potem jak nie będą potrzebne to się je wyłamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Jak tam prace nad formą :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam, Przepraszam, ostatnio nie często bywałem na forum i jakoś Twoje zapytanie przegapiłem. Stan formy - zrobione to co było wcześniej, pozostało oblaminować tkaniną i szpachlować. Zmieniły się jednak plany, odłożyłem kopyto na bok, czas jakiś musi przehibernować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Mówi się: "Nabrać mocy urzędowej" Pośpiech nie zawsze jest wskazany. A hobby to nie wyścigi. Rozumiemy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 ...w niedalekiej przyszłości chcę rozliczyć się z grzechów :wink: ...a tak na serio to klej tyle schnie Całoś zalaminowana tkaniną 50g trochę to potrwa... Myślę, że jeszcze jedno szpachlowanie i można nakładać szpachlę natryskową...a potem zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Połówki pokryte fillerem. Potem chyba to jeszcze polakieruję, chociaż już teraz po przetarciu papierem robi się lustro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Lakieruj, filler kiepsko się rozdziela bo niezbyt twardy jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 polakierowałem jedną połowę żeby zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Ładnie, a jakieś bajery na nim będą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 ..czy ładnie to się zobaczy na końcu Nad bajerami właśnie rozmyślam - albo zostawię tak jak jest, albo coś dokleję... tylko co (?). Ewentualnie jeszcze później będzie można coś dorobić, np. rury wydechowe z balsy..lub z czegoś innego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Podziały blach można wyrysować, rury też się przydadzą. Można nakleić z taśmy (np aluminiowej bo gruba) kratę kabiny. Warto zaznaczyć gdzie ma przebiegać statecznik, aby łatwo później wycinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Oś statecznika będzie oczywiście zaznaczona. Fajnie by było zrobić ramę kabiny, może rozejrzę się za taka taśmą - a z folii samoprzylepnej ? nie jest gruba ale zarys byłoby widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Folia samoprzylepna i ze trzy razy cienką warstwą szpachli natryskowej w spray-u i masz PIĘKNĄ RAMKĘ kabiny pilota . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Porobię testy. Odkryłem też genialną metodę wykonania rur wydechowych, ale niestety do odlewu z żywicy się nie nadaje... .. a tu jeszcze jedno zdjęcie w świetle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.