attyla Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Nabyłem ładowarkę jak w tytule, robiłem próbe rozladowywania ogniw lipol 2200 , prąd rozładowania jaki pokazuje ładowarka na wyświetlaczu to zaledwie 0,4 A pomimo tego ze w opcjach ustawiam prąd rozładowania 1A . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Znień zasilacz z impulsowego (bo zapewne taki masz pdłączony do tej ładowarki) na transformatorowy i zacznie rozładowywać dużymi prądami. PS. Tak to jest, jak się ogląda film z komputerem na kolanch. Nie doczytałem, że jest o rozładowywaniu. Spotkałem się z kilkoma zasilaczami impulsowymi (dość dużej mocy) z którymi ładowarki, nawet dla dwóch ogniw nie chciały ładować prądem większym niż 0,4A. Na innych zasilaczach było OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Prawidłowo. Maksymalna moc rozładowywania tego cuda to 5W. EDIT: a tak żem se poklikał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Prawidłowo. Maksymalna moc rozładowywania tego cuda to 5W. Dokładnie, z prawa ohma można sobie w prosty sposób obliczyć jakie prądy rozładowania będą dostępne przy danym napięciu pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Dzieki za odpowiedź tak podejrzewałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.