attyla Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Nabyłem ładowarkę jak w tytule, robiłem próbe rozladowywania ogniw lipol 2200 , prąd rozładowania jaki pokazuje ładowarka na wyświetlaczu to zaledwie 0,4 A pomimo tego ze w opcjach ustawiam prąd rozładowania 1A . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu2 Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Znień zasilacz z impulsowego (bo zapewne taki masz pdłączony do tej ładowarki) na transformatorowy i zacznie rozładowywać dużymi prądami. PS. Tak to jest, jak się ogląda film z komputerem na kolanch. Nie doczytałem, że jest o rozładowywaniu. Spotkałem się z kilkoma zasilaczami impulsowymi (dość dużej mocy) z którymi ładowarki, nawet dla dwóch ogniw nie chciały ładować prądem większym niż 0,4A. Na innych zasilaczach było OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Prawidłowo. Maksymalna moc rozładowywania tego cuda to 5W. EDIT: a tak żem se poklikał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawekmod Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Prawidłowo. Maksymalna moc rozładowywania tego cuda to 5W. Dokładnie, z prawa ohma można sobie w prosty sposób obliczyć jakie prądy rozładowania będą dostępne przy danym napięciu pakietu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
attyla Posted March 6, 2010 Author Share Posted March 6, 2010 Dzieki za odpowiedź tak podejrzewałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.