elo ziomek131 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Mam pewien problem mam aparaturę sanwa vg6000. Gdy ją włączam zaczyna piszczeć i pojawia sie napis "hi" na wyświetlaczu . W instrukcji pisze , że to funkcja zapobiegająca włączeniu silnika na pełnej mocy i , że wystarczy przesunąć drążek sterowania silnikiem w dół , ale gdy to robie nic sie nie dzieje i nie przestaje piszczeć, jak to jest opisane w instrukcji . Proszę o pomoc. Edit : Postarałem się , aby można było przeczytać o co koledze chodzi oraz poprawiłem tytuł. Edit2: Proszę ,pisz po polsku oraz pomyśl trochę , jak poprawnie nazwać swój wpis na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Sprawdz co z akumulatorami. Mój mx-12 piszczy gdy ma słabe akusy - wtedy trzeba go nakarmić . Być może twoja sanwa również tak daje znać, że jest głodna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Większość komputerowych nadajników piszczy gdy ma rozładowane baterie. Ale to chyba nie w tym problem. Spróbuj przysiąść z instrukcją i poczytać a jeżeli nie szkoda Ci zapisanych modeli to możesz spróbować zrobić reset danych no chyba że do tego musisz wejść w menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Co to za tytuł wątku "Problem...." ?? Sorry ale poniżej pasa... my wszyscy mamy kupę problemów a można to chyba jakoś jaśniej napisać? W aparaturze sanwa VG6000 rzeczywiście tak jest jeśli się ją uruchamia z drążkiem gazu w pozycji innej niż minimum piszczy i pokazuje napis HI. To co piszą w instrukcji tak powinno być . Próbowałeś włączać z drążkiem na dole? Może jest coś skopane z tą aparaturą. To że aparatury piszczą jak mają słabe aku to chyba każdy wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Ja też mam tę aparatóre i to napewno niejest wina aku. Coś jest skopane w elektronice. A czy ten problem masz od niedawna czy aparatóra nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Bez awatara, zero myślenia przy nadawaniu tematu, nick jak każdy widzi. Poziom posługiwania się językiem ojczystym poniżej poziomu trawy. I chce wam się tu pisać? Nie lepiej poczekać na osiągnięcie przez elo coś tam elementarnego poziomu homo RCens :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.