elo ziomek131 Posted May 19, 2007 Share Posted May 19, 2007 Mam pewien problem mam aparaturę sanwa vg6000. Gdy ją włączam zaczyna piszczeć i pojawia sie napis "hi" na wyświetlaczu . W instrukcji pisze , że to funkcja zapobiegająca włączeniu silnika na pełnej mocy i , że wystarczy przesunąć drążek sterowania silnikiem w dół , ale gdy to robie nic sie nie dzieje i nie przestaje piszczeć, jak to jest opisane w instrukcji . Proszę o pomoc. Edit : Postarałem się , aby można było przeczytać o co koledze chodzi oraz poprawiłem tytuł. Edit2: Proszę ,pisz po polsku oraz pomyśl trochę , jak poprawnie nazwać swój wpis na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzako Posted May 19, 2007 Share Posted May 19, 2007 Sprawdz co z akumulatorami. Mój mx-12 piszczy gdy ma słabe akusy - wtedy trzeba go nakarmić . Być może twoja sanwa również tak daje znać, że jest głodna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubad Posted May 19, 2007 Share Posted May 19, 2007 Większość komputerowych nadajników piszczy gdy ma rozładowane baterie. Ale to chyba nie w tym problem. Spróbuj przysiąść z instrukcją i poczytać a jeżeli nie szkoda Ci zapisanych modeli to możesz spróbować zrobić reset danych no chyba że do tego musisz wejść w menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted May 19, 2007 Share Posted May 19, 2007 Co to za tytuł wątku "Problem...." ?? Sorry ale poniżej pasa... my wszyscy mamy kupę problemów a można to chyba jakoś jaśniej napisać? W aparaturze sanwa VG6000 rzeczywiście tak jest jeśli się ją uruchamia z drążkiem gazu w pozycji innej niż minimum piszczy i pokazuje napis HI. To co piszą w instrukcji tak powinno być . Próbowałeś włączać z drążkiem na dole? Może jest coś skopane z tą aparaturą. To że aparatury piszczą jak mają słabe aku to chyba każdy wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelarzkobi Posted May 19, 2007 Share Posted May 19, 2007 Ja też mam tę aparatóre i to napewno niejest wina aku. Coś jest skopane w elektronice. A czy ten problem masz od niedawna czy aparatóra nowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted May 19, 2007 Share Posted May 19, 2007 Bez awatara, zero myślenia przy nadawaniu tematu, nick jak każdy widzi. Poziom posługiwania się językiem ojczystym poniżej poziomu trawy. I chce wam się tu pisać? Nie lepiej poczekać na osiągnięcie przez elo coś tam elementarnego poziomu homo RCens :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.