uve Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam Zastosowałem w tym modelu linki dla steru kierunku. Wczoraj chciałem zamontować serwo wysokości i dopiero wtedy zauważyłem, że akurat biegną tam linki. Musiałem wyciąć otwór trochę wyżej. Niestety w tym miejscu balsa jest dosyć delikatna i mocowanie serwa na śrubki nic nie daje. Ma ktoś jakiś pomysł ? Może na CA wkleić ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witaj. Jeżeli serwo będziesz miał tam na stałe to możesz wkleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Będzie na stałe, ale co jeśli 'padnie' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Jest taki rozpuszczalnik do CA. Bez problemowo powinno wyjść. taki o: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=7461 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 A może poprostu wzmocnij to miejsce przyklejając kawałek sklejki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Jest taki rozpuszczalnik do CA. Bez problemowo powinno wyjść. taki o: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=7461 Najpierw wypróbuj a potem doradzaj. Podklej jeżeli masz możliwośc miejsce gdzie wkręcasz wkręty sklejką 0,6 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 uve, rozumiem, że rozwiniesz tą relację ?? :P Czekamy na dłuuugi opis i duużo fotek, a w finale filmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Jak wrócę z pracy to będę kombinował albo ze sklejką albo z płytką drukowaną ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Jest taki rozpuszczalnik do CA. Bez problemowo powinno wyjść. taki o: http://www.rcskorpion.pl/...roducts_id=7461 No nie do konca bezproblemowo. Wyjdzie, ale z rozpuszczona obudowa na 99%. Poza tym takie polaczenie musi byc elastyczne. Takie rzeczy wkleja sie jak juz to na zywice piecominutowa, ale tylko w przypadku lekkich modeli piankowych. Tutaj trzeba podkleic sklejka, albo plytka drukowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Dziękuję wszystkim za rady, podkleiłem ostatecznie płytką drukowaną. Może estetycznie nie jest idealnie, ale ważne że serwo trzyma się mocno. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Wyjdzie, ale z rozpuszczona obudowa na 99%. Nie rozpuści na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Jak nie? Przecież to aceton... Zresztą, przeczytaj uważnie opis na stronie sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Używałem kilka razy tego rozpuszczalnika, obudowa serw, folia itp pozostają zawsze w nienaruszonym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Nie aceton.TRI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Się nie znam, śmierdzi podobnie i rozpuszcza wszystko, jak leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Oprócz CA ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Witam Czy takie podwozie będzie pasowało do modelu http://www.cyber-fly.pl/produkt-355.html ? Mam dosyć ciężkie warunki na polu startowym i boje się że standardowe podwozie nie wytrzyma. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Oczywiście że będzie pasowało tylko nie do tego modelu.Pomyśl logicznie zanim zadasz pytanie a przede wszystkim czytaj opisy.Wys.podwozia 8,5cm drut 3,17 mm.Jak na tym będzie stał (o lądowaniu nie wspomnę)model o rozp 1300 mm i wadze 1200 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Przy opisach podwozia rzadko podają wagę modelu... Stąd pytam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Dobrze, że zapytałeś , bo trzeba dobrac grubość, a nie rozstaw do wagi modelu. Takie kupne podwozie moze się okazać sztywniejsze od blachy aluminiowej.Przy wadze 1200g drut 2,5-3mm.Nastepnie druty 4-5mm juz powyżej 2kg.Ostatnio przerabiałem podwozie w swoim Yaku 1200g i na drucie 3mm stoi stabilnie i ładnie amortyzuje.Drut 4mm sprawdził się w modelu 2,3kg a model stał bardzo wysoko. F 150 jakie Ty bys tam dał druty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.