uve Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Witam Zastosowałem w tym modelu linki dla steru kierunku. Wczoraj chciałem zamontować serwo wysokości i dopiero wtedy zauważyłem, że akurat biegną tam linki. Musiałem wyciąć otwór trochę wyżej. Niestety w tym miejscu balsa jest dosyć delikatna i mocowanie serwa na śrubki nic nie daje. Ma ktoś jakiś pomysł ? Może na CA wkleić ? Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Witaj. Jeżeli serwo będziesz miał tam na stałe to możesz wkleić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uve Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 Będzie na stałe, ale co jeśli 'padnie' ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Jest taki rozpuszczalnik do CA. Bez problemowo powinno wyjść. taki o: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=7461 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkarll Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 A może poprostu wzmocnij to miejsce przyklejając kawałek sklejki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Jest taki rozpuszczalnik do CA. Bez problemowo powinno wyjść. taki o: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=7461 Najpierw wypróbuj a potem doradzaj. Podklej jeżeli masz możliwośc miejsce gdzie wkręcasz wkręty sklejką 0,6 mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary14 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 uve, rozumiem, że rozwiniesz tą relację ?? :P Czekamy na dłuuugi opis i duużo fotek, a w finale filmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
uve Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 Jak wrócę z pracy to będę kombinował albo ze sklejką albo z płytką drukowaną ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boogie Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Jest taki rozpuszczalnik do CA. Bez problemowo powinno wyjść. taki o: http://www.rcskorpion.pl/...roducts_id=7461 No nie do konca bezproblemowo. Wyjdzie, ale z rozpuszczona obudowa na 99%. Poza tym takie polaczenie musi byc elastyczne. Takie rzeczy wkleja sie jak juz to na zywice piecominutowa, ale tylko w przypadku lekkich modeli piankowych. Tutaj trzeba podkleic sklejka, albo plytka drukowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uve Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 Dziękuję wszystkim za rady, podkleiłem ostatecznie płytką drukowaną. Może estetycznie nie jest idealnie, ale ważne że serwo trzyma się mocno. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakuban Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Wyjdzie, ale z rozpuszczona obudowa na 99%. Nie rozpuści na 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Jak nie? Przecież to aceton... Zresztą, przeczytaj uważnie opis na stronie sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakuban Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Używałem kilka razy tego rozpuszczalnika, obudowa serw, folia itp pozostają zawsze w nienaruszonym stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Nie aceton.TRI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Się nie znam, śmierdzi podobnie i rozpuszcza wszystko, jak leci Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Oprócz CA ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
uve Posted March 14, 2010 Author Share Posted March 14, 2010 Witam Czy takie podwozie będzie pasowało do modelu http://www.cyber-fly.pl/produkt-355.html ? Mam dosyć ciężkie warunki na polu startowym i boje się że standardowe podwozie nie wytrzyma. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f-150 Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Oczywiście że będzie pasowało tylko nie do tego modelu.Pomyśl logicznie zanim zadasz pytanie a przede wszystkim czytaj opisy.Wys.podwozia 8,5cm drut 3,17 mm.Jak na tym będzie stał (o lądowaniu nie wspomnę)model o rozp 1300 mm i wadze 1200 g Link to comment Share on other sites More sharing options...
uve Posted March 14, 2010 Author Share Posted March 14, 2010 Przy opisach podwozia rzadko podają wagę modelu... Stąd pytam :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek872 Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Dobrze, że zapytałeś , bo trzeba dobrac grubość, a nie rozstaw do wagi modelu. Takie kupne podwozie moze się okazać sztywniejsze od blachy aluminiowej.Przy wadze 1200g drut 2,5-3mm.Nastepnie druty 4-5mm juz powyżej 2kg.Ostatnio przerabiałem podwozie w swoim Yaku 1200g i na drucie 3mm stoi stabilnie i ładnie amortyzuje.Drut 4mm sprawdził się w modelu 2,3kg a model stał bardzo wysoko. F 150 jakie Ty bys tam dał druty ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.