jurek_jag Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Jan Rodzina jak ?????????????? Upierdliwa????????????????? Moja Kochana Żona przez duże "ż" tolerluje mojego konika. :rotfl: :rotfl: Edit: 17-03-2010. Jedrula. Przepraszam za retrospekcje nie do końca na temat TOTO. Czekam na dalszą relację. Śledzę temat. Początkujący RC
Janosik72 Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Jedrula jakies postepy poczynione ? Jan
wojcio69 Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 Witam Jedrula no i co? Słomianego zapału starczyło tylko na powycinanie kilku elementów z depronu? A może to i lepiej.
Jedrula Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Opublikowano 19 Marca 2010 Nie, nie przez pół tygodnia byłem chory i nie miałem jak pójść po materiały do warzywniaka. :wink: Dzisiaj postaram się zamieścić jakieś zdjęcia.
buwi777 Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 i nie miałem jak pójść po materiały do warzywniaka. :wink: Fakt - brakuje ziemniaków na kółka :rotfl: i buraków na baterię ... :devil: Sorry, ale tak mi się skojarzyło .................
Jedrula Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Opublikowano 19 Marca 2010 Eeee bateria to lepiej z cytryny. :mrgreen: No i się zapędziłem mówiąc, że szybko wkleję jakieś zdjęcia :oops: , ale do poniedziałku na pewno będą. Paweł R: scaliłem 2 posty :mrgreen:
Eski Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 A którego Poniedziałku ?? :roll: Jendrula daj no jakieś zdjęcia filmik bo czekam i czekam i doczekać się nie mogę :-) Słyszałem Jedrula że tutaj na forum nie lubią jak się pisze posta pod postem. ( EDYTUJ )
kumza Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 Koledze chyba zabrakło chęci :devil: no bywa :crazy:
Janosik72 Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 Spoko Panowie Jedrula sie narazie czai dokonczy relacje jak bedzie gotowy do lotu , wierzymy w Ciebie Jan
Jedrula Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Fakt robota trochę stanęła w miejscu co u mnie zrobiła się lotna pogoda więc latam Easy Starem, ale temat nie umarł jutro mam wolne od szkoły więc już na 1000% wkleję zdjęcia kolejnych elementów.
Jedrula Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Trochę przesadziłem z tym wklejaniem :oops: zdjęć ale wręga silnikowa i ta wręga przed skrzydłami w kształcie litery T wycięte. :jupi: :jupi: EDIT Wczoraj się pomyliłem napisałem, że mam wręgę główną i silnikową, a mam tylko wręgę główną i podkładkę pod ster wysokości. Wygląda tak ( myślę, że dobrze). ;D
wojcio69 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam Wygląda tak ( myślę, że dobrze).Powiem wprost - myślenie też Ci nie wychodzi. Nie wygląda dobrze.To są wręgi? Chyba do modelu, który przeszedł crash test. Wydrukuj sobie plany Toto 0 i naklej je na depron (tylko te elementy, które mają być wycięte z depronu) oraz balsę (tylko te elementy, które maja być wycięte z balsy). Poczekaj aż klej dobrze zwiąże a potem nożem modelarskim, skalpelem, żyletką wytnij wszystko jak najdokładniej po liniach używając linijki metalowej. Papierem ściernym opiłuj nierówności tak aby elementy dokładnie do siebie pasowały, tak jak pasują do siebie elementy układanki Puzzle. Jak będą do siebie dokładnie pasować to możesz zacząć je sklejać. Jeżeli nie potrafisz tak przygotować elementów, z których złożysz model, to odpuść sobie budowanie modeli RC. Szkoda czasu, pracy, materiału i pieniędz. edit Równolegle z Twoim tematem żyje drugi temat o Toto0 - podpatrz, jak tam to wygląda. Linki: http://pfmrc.eu/viewtopic...&highlight=toto - Ten jest najważniejszy. http://pfmrc.eu/viewtopic...&highlight=toto _________________ Pozdrawiam Czarek
Jedrula Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Te elementy są dopiero wycięte nie oszlifowane.
Gość Kuba.K Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ale to nie zmienia nic, jeżeli chcesz te elementy oszlifować tak żeby wyglądały dobrze to po oszlifowaniu będą dwa razy mniejsze. Zresztą jak ktoś ma cierpliwość i robi wszystko starannie to wytnie elementy tak równo że nawet ich szlifować nie potrzeba, widocznie ty jej nie masz :roll: Spójrz chociaż na samoloty konkursowe.
Jedrula Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Miej cierpliwość do cięcia dębowej 3 mm sklejki tępą włośnicówką.
Gość Anonymous Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 No to lepiej już nie ciąć żeby nie marnować/niszczyć materiał? Weź zrób wręgi ze sklejki po skrzynkach z owoców. Jest ona łatwa w obróbce.
upgrayedd Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 dębowej 3 mm sklejki Mi by szkoda było takiej sklejki marnować. tępą włośnicówką Ja najpierw przygotowałem narzędzia, a później wziąłem się za model. Tobie też to radzę...
wojcio69 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witam Jedrula TUTAJ masz jeszcze jeden dokładny opis jak zbudować tanim kosztem swój pierwszy model. Musisz jednak pamiętać, że dokładność i precyzja są tu najważniejsze i nie ma tutaj miejsca i mowy, że jakoś to będzie.
jedrekxxd Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 oo też polecam zefirka. Panowie nie dołujcie tak, każdy miał trudne początki. Nikt się mistrzem nie urodził!! Jedrula Trzymam za ciebie kciuki. I polecam zefirka.
Jedrula Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Opublikowano 16 Maja 2010 Na razie budowa TOTO została wstrzymana do zimy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.