myszorek1212 Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Witam! Mam aparaturę taką jak w temacie z modelu Lama V3. Dostałem w zestawie kabel USB do tej aparatury. Zaczynając od początku: na płycie z zestawu nie było żadnych sterowników; następnie podłączyłem kabel do aparatury, włączyłem aparaturę, podłączyłem pod USB i nagle taki dźwięk, że wykryło nowe urządzenie.... myśle fajnie zaraz polatam. Włączam na początek FMS i ustawienia, kalibruje i "macham" drążkami i nic. Myślę pewnie zły symulator, więc włączam AeroFly Professional Deluxe i też nie działa... tak samo jak w FMS. Próbowałem coś kombinować z przełącznikiem TRAINER w aparaturze ale nic nie zdziałałem. System jaki mam to Windows XP. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. P.S. Jeżeli nie ten dział to przepraszam! EDIT: Wystarczyło to PS napisać normalną czcionką. Osa
madrian Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Zanim włączysz FMS-a, skonfiguruj i skalibruj aparaturę jako Joystick 3 osiowy z przepustnicą, w Panelu sterowania, kontrolery gier. Uaktywnij ją potem jako aktywny joystick (czyli odłącz inne, jesli masz ) i dopiero włacz FMS-a
Gość slawekmod Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Próbowałeś w AFPD z oryginalnym interfejsem ? I czy ten od AFPD działa w FMS?
MiQ27 Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Co do FMS-a to kolega Madrian odpowiedział, natomiast z AFPD pomagają tutaj: http://www.aerofly.com/afpd/support.html Tylko pamiętaj o podaniu im numeru seryjnego. Before contacting us please make sure you have the following information ready: - Details about your computer system: CPU, 3D-graphics card, Windows Version, Soundcard available RAM, etc... - AeroFly Pro Deluxe Version number (located at the top right corner of the main-menu screen)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.