MiQ27 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 W dużych rozwiązaniach niestety użytkownika nie interesuje czy program wykona coś w 3ms czy 30 ms, ważne by był pewny i bezpieczny. artee, jak kiedyś spędzisz noc sylwestrową w pracy, bo komuś też się tak wydawało, to zmienisz zdanie :evil: Mało brakło, a udusiłbym gołymi rękami jednego kretyna z biura informatyki, który raz napisał taki wyjątkowo nieefektywny i czasochłonny kod. Na następny rok ta procedura końca roku była już mojego autorstwa. I wykonywała w 45 sekund to, co rok wcześniej mieliło się godzinę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 .. Mało brakło, a udusiłbym gołymi rękami jednego kretyna z biura informatyki... Czyli kod był pewny ale mało bezpieczny :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Ano właśnie, o C mam na razie takie pojęcie że zaczałem poznawać funkcję while, if... jakiś kalkulator, celsjusze na fahrenheity, drzewko decyzyjne itp... dopiero 2 zajęcia miałem więc trochę nie bardzo wiem jak "coś bardziej ambitnego" ma poziom trudności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 skoro znasz już funkcje warunkowe i pętle to napisz prgram który zawiesi kompa , prosty w napisaniu, mało ambitny ale jaki efekt. Ja tak kiedyś zawiesiłem serwerka www , pisałem bezpośrednio na nim skrypt php i zapodałem niekończącą się pętelke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artee Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Do Michala: Trudno mi sie licytowac bo generalnie siedzę w pracy teraz (przez głupotę programistów) a rekord to poszedłem w piatek do pracy a wyszedłem w poniedziałek rano Rekordowe zapytanie które u nas działało to 18 godzina po optymalizacji 20 minut Rekordowy SQL który widziałem ostatnio to bez formatowania 38KB a po formacie 150 KB Dodajmy, że wszystko to aplikacje medyczne gdzie błąd to częstokroć milionowe procesy w stanach albo koleś dowiaduje się, że ma raka i to nie jego dziecko... Fakt faktem niefektywny wcale nie oznacza czasochłonny i vice versa. Po prostu tak jak wszędzie tworząc coś trzeba mieć troche oleju w głowie. Niestety przyjmując osoby do pracy widzę, że co drugi to teraz programista i to z ambicjami Nikt już nie pamięta wież Hanoi, Rolanda Wacławka i reprintów J. Bieleckiego Co do Grzecha: Może jakiś kalkulator modelarski? Niezbędne wzory znajdziesz u Papy Schiera Pozdrawiam Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Może jakiś kalkulator modelarski? Niezbędne wzory znajdziesz u Papy Schiera Bardzo dobry pomysł. Pożyteczny i popieram. Będę kibicował jak do tego dojdzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Nikt już nie pamięta wież Hanoi, Rolanda Wacławka i reprintów J. Bieleckiego Tak jak nikt nie pamięta że drzewiej pisałeś kod przez kilka godzin. Sto razy przeglądałeś każdą linię mając w świadomości fakt, że linkowanie i kompilacja trwają prawie pół godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Co do Grzecha: Może jakiś kalkulator modelarski? Niezbędne wzory znajdziesz u Papy Schiera Pozdrawiam Artur i to jest dobre! rozejrzę się za wzorami. rozumiem że po prostu liczenie na podstawie wstawienia danych + jakaś prosta oprawa graficzna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Tak jak nikt nie pamięta że drzewiej pisałeś kod przez kilka godzin. Sto razy przeglądałeś każdą linię mając w świadomości fakt, że linkowanie i kompilacja trwają prawie pół godziny. Pisałem kiedyś w PL/I na Riad34 i musiałem sobie sam dysk przynieść , bułgarski, 15MB, 15KG wagi i zamontować + rezerwacja czasu na maszynie coś ok. 60 minut na dzień. To była motywacja ... :wink: Edit: literówka + styl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Ten wywiad to fake. Stroustrup nigdy tego wywiadu nie udzielił.To w końcu jak to było? Tylko proszę jakieś konkretne odpowiedzi, bo jak to potwierdzony autentyk wysyłam go do wykładowcy C++ 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Może jakiś kalkulator modelarski? Niezbędne wzory znajdziesz u Papy Schiera mógłby ktoś zeskanować mi te strony na których są wzory? ogólnie szaleć chyba nie będę, wejściowe menu z wyborem wzoru, potem wklepanie danych i wuala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 No to jak, nikomu się nei chce podrzucić mi tych wzorów? Książki nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Mam książkę Aerodynamika modeli latających. Od deski do deski wzory, wykresy, rysunki...Chcesz to Ci podrzucę.Tylko bądź w domu :!: ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 No to jak, nikomu się nei chce podrzucić mi tych wzorów? Książki nie mam Szedł Grześ przez wieś... a do biblioteki nie wstąpił :devil: ? Na tacy wszystko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.