pawel66 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Wyciąłem wręgi z depronu 5mm czy ma to prawo wytrzymać w połączeniu z sosnowymi "patyczkami"(zapomniałem nazwy) czy od razu wzmacniać? lub nabyć sklejkę model to ok metrowy funfly :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Jeżeli to są wręgi w przedniej części kadłuba, to lepiej zrobić mocniejsze. W tylnej części nie muszą być takie mocne, wystarczy że będą trzymały kształt. Ale to oczywiście zależy od konstrukcji modelu i nie da się powiedzieć tylko na podstawie informacji, że to ma być model depronowy z sosnowymi podłużnicami. z sosnowymi "patyczkami"(zapomniałem nazwy) listewki, które idą wzdłuż kadłuba to podłużnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 sam sobie odpowiedziałem depron nie jest w stanie przytrzymać lekko wygiętej sosenki - rozrywa się budowę kończył będę na tygodniu :x a takie końcówki skrzydeł to w ogóle robić z depronu czy nie? model zamierzam pokrywać depronem a na to folia co to w ogule daje? http://pardus.myweb.absamail.co.za/images/funfly.jpg jak rozwiać mocowanie skrzydła w tym modelu? 3-ci od lewej http://www.rc-gizmo.net/plansmid01.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Duzo jest sposobów. Tutaj mozna zastosować patent ktory widzialem w modelu soufun czyli na śruby nylonowe. Mocno trzyma a przy krecie złamia sie tylko śruby a nie skrzydło. Co daje pokrycie modelu folią? Lekkie, ładne i barwne pokrycie modelu. Cieszy oko i nie pogarsza własności lotnych przez nadmiar wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.