Skocz do zawartości

Szukam patentu na proste połączenie w całość :)

Adam B.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Poszukuję jakiegoś fajnego patentu na połączenie w całość elektroniki - kamera i nadajnik na pokładzie modelu.

Nadajnik z tego zestawu

Kamera jak w tej aukcji

Wiem co do czego - ale chodzi mi bardziej o to co wyrzucacie, które wtyczki, które kable :)

To mój pierwszy zestaw i dlatego to pytanie.

Opublikowano

Najlepiej wszystko na cienkich kablach tak by tylko zasilanie oraz kamera mialy wtyczkę . Wszystkie te kabelki z zestawu do wywalenia (procz koncowki do kamery). Minimalizujac przejsciowki oraz koncowki masz bardziej niezawodną instalacje. Najwazniejsze by w powietrzu nic sie nie rozpielo :)

Opublikowano

Wielkie dzięki. Nadajnik chyba pozbawię obudowy i wrzucę w jakąś termokurczliwą koszulkę.

Teraz tylko przejść od słów do czynów.

Zestaw wyląduje w Telemasterze 2,5m :)

Opublikowano

Wszystko działa po mojej ingerencji. Zostawiłem odbudowę na nadajniku tylko wyprowadziłem na zewnątrz męską końcówkę wtyczki do serw. Mój Telemaster nie odczuje tych kilkudziesięciu gram :)

Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło?

Opublikowano

Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło?

Tak - się grzeje i jest to normalne ... po to radiatory i ew. "gołe" coby pęd powietrza chłodził ...
Opublikowano

W srodku kamerka ma stabilizator z pewnoscia wiec normalne ze cieplo oddaje. Kamerki nie trzeba w zaden sposob chłodzić :)

Opublikowano

W srodku kamerka ma stabilizator z pewnoscia wiec normalne ze cieplo oddaje. Kamerki nie trzeba w zaden sposob chłodzić :)

a szkoda już kombinowałem nad chłodzeniem wodnym :rotfl:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj podlaczylem identyczney zestaw jak twoj. Sprobowalem na bateryjce 9V odpalic kamere i byl tylko sniezno bialy obraz. na 10.5 V to samo :( dopiero po podlaczeniu do 12V zasilacza ktory tak naprawde po zmierzeniu na wyjsciu dawal 14.8 :? kamera zaczela dzialac i to bardzo ladnie. Dzis podacze pod lipola i mam nadzieje ze te 12V wystyknie i nie trafila mi sie jakas zarloczna prądowo bestia CCD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.