Adam B. Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Witam serdecznie! Poszukuję jakiegoś fajnego patentu na połączenie w całość elektroniki - kamera i nadajnik na pokładzie modelu. Nadajnik z tego zestawu Kamera jak w tej aukcji Wiem co do czego - ale chodzi mi bardziej o to co wyrzucacie, które wtyczki, które kable To mój pierwszy zestaw i dlatego to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Jak idzie to wywal wszystkie wtyczki i polutuj jedynie możesz kamerę zrobić na wtyczce u mnie sprawdza się taka od serw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Najlepiej wszystko na cienkich kablach tak by tylko zasilanie oraz kamera mialy wtyczkę . Wszystkie te kabelki z zestawu do wywalenia (procz koncowki do kamery). Minimalizujac przejsciowki oraz koncowki masz bardziej niezawodną instalacje. Najwazniejsze by w powietrzu nic sie nie rozpielo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Wielkie dzięki. Nadajnik chyba pozbawię obudowy i wrzucę w jakąś termokurczliwą koszulkę. Teraz tylko przejść od słów do czynów. Zestaw wyląduje w Telemasterze 2,5m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Myślę, że lepiej będzie jak zostawisz go gołego, będzie miał lepszą wentylacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Wszystko działa po mojej ingerencji. Zostawiłem odbudowę na nadajniku tylko wyprowadziłem na zewnątrz męską końcówkę wtyczki do serw. Mój Telemaster nie odczuje tych kilkudziesięciu gram Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło?Tak - się grzeje i jest to normalne ... po to radiatory i ew. "gołe" coby pęd powietrza chłodził ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło? W srodku kamerka ma stabilizator z pewnoscia wiec normalne ze cieplo oddaje. Kamerki nie trzeba w zaden sposob chłodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło? W srodku kamerka ma stabilizator z pewnoscia wiec normalne ze cieplo oddaje. Kamerki nie trzeba w zaden sposob chłodzić a szkoda już kombinowałem nad chłodzeniem wodnym :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Wczoraj podlaczylem identyczney zestaw jak twoj. Sprobowalem na bateryjce 9V odpalic kamere i byl tylko sniezno bialy obraz. na 10.5 V to samo dopiero po podlaczeniu do 12V zasilacza ktory tak naprawde po zmierzeniu na wyjsciu dawal 14.8 :? kamera zaczela dzialac i to bardzo ladnie. Dzis podacze pod lipola i mam nadzieje ze te 12V wystyknie i nie trafila mi sie jakas zarloczna prądowo bestia CCD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Dzis podacze pod lipola i mam nadzieje ze te 12V wystykniestyknie, tylko naładuj li-pola na full. (12,6V) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Mój 1Watowy miał już paski przy 10V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.