Jump to content

Szukam patentu na proste połączenie w całość :)


Adam B.

Recommended Posts

Najlepiej wszystko na cienkich kablach tak by tylko zasilanie oraz kamera mialy wtyczkę . Wszystkie te kabelki z zestawu do wywalenia (procz koncowki do kamery). Minimalizujac przejsciowki oraz koncowki masz bardziej niezawodną instalacje. Najwazniejsze by w powietrzu nic sie nie rozpielo :)

Link to comment
Share on other sites

Wielkie dzięki. Nadajnik chyba pozbawię obudowy i wrzucę w jakąś termokurczliwą koszulkę.

Teraz tylko przejść od słów do czynów.

Zestaw wyląduje w Telemasterze 2,5m :)

Link to comment
Share on other sites

Wszystko działa po mojej ingerencji. Zostawiłem odbudowę na nadajniku tylko wyprowadziłem na zewnątrz męską końcówkę wtyczki do serw. Mój Telemaster nie odczuje tych kilkudziesięciu gram :)

Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło?

Link to comment
Share on other sites

Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło?

Tak - się grzeje i jest to normalne ... po to radiatory i ew. "gołe" coby pęd powietrza chłodził ...
Link to comment
Share on other sites

Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło?

W srodku kamerka ma stabilizator z pewnoscia wiec normalne ze cieplo oddaje. Kamerki nie trzeba w zaden sposob chłodzić :)

Link to comment
Share on other sites

 

Co do grzania - to czy kamera, a raczej układy na płytce powinny się grzać - kilka minut pracy i wyraźnie jest ciepło?

W srodku kamerka ma stabilizator z pewnoscia wiec normalne ze cieplo oddaje. Kamerki nie trzeba w zaden sposob chłodzić :)

a szkoda już kombinowałem nad chłodzeniem wodnym :rotfl:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Wczoraj podlaczylem identyczney zestaw jak twoj. Sprobowalem na bateryjce 9V odpalic kamere i byl tylko sniezno bialy obraz. na 10.5 V to samo :( dopiero po podlaczeniu do 12V zasilacza ktory tak naprawde po zmierzeniu na wyjsciu dawal 14.8 :? kamera zaczela dzialac i to bardzo ladnie. Dzis podacze pod lipola i mam nadzieje ze te 12V wystyknie i nie trafila mi sie jakas zarloczna prądowo bestia CCD

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.