Chriss Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Witam. Jako że niedawno kupiłem sobię nową aparaturę, chcę wiedzieć czy dało by się "podpiąć" ją do Lamy. :| Lama i Graupner są na 35 Mhz więc tutaj problemu niema. Chodzi mi bardziej o same sterowanie później. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Smiga aż miło kolego . Sam tak latam :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Bez najmniejszego problemu. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Człowieku, poczujesz pozytywną przepaść po przejściu z e-skya na graupnerka :!: Rozkosz gwarantowana Trochę zabawy z programowaniem ale da się przeżyć. Ja mam instrukcje polską z angielskimi oznaczeniami i z obrazkami po niemiecku tak więc ful wypas :rotfl: Na początku miałem trochę zastanawiania z niektórymi oznaczeniami (o co kaman?) ale doszedłem do ładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 No dokładnie , sam zadawałem podobne pytanie w dziale ELEKTRONIKA -> NADAJNIKI i również uzyskałem taką odpowiedź Także tylko ustawić i czas na loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Ja latałem MX-16s z Lamą V4 - musisz tylko odpowienio pozamieniać kanały (uważaj przy tym, żeby nie odpalić modelu z gazem na maksa) i śmiga aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 No i najważniejsza rzecz, używasz programu samolotowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 a czemu nie programu Heli ? ; > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 a czemu nie programu Heli ? ; > Bo miksery w heli :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 No i najważniejsza rzecz, używasz programu samolotowego. Hmm, jak już mój poprzednik napisał, dlaczego niemoże być ustawienie heli?? Czy dlatego że są mixery?? ( Da się je chyba wyłaczyć) :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Bo w Lamie miksowanie odbywa się na poziomie kontrolera 4in1, a nie na poziomie aparatury, tak jak w normalnych helikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 No i wkońcu wczoraj, kupiłem sobie z E-SKY'a DOUPHINA . Heli jest koloru szarego. Silniki są mocniejsze od silników w lamie. Pod Graupnera podpiąłem go bez problemu. Musiałem zmienić tylko moda. Dam filmik z lotu w sobotę. Dzisiaj kupuje inny model ale samochodu terenowego Cross Tiger, na podwoziu Tamii. Pozdrawiam :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puciu16 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam kolegów. Chcę się dołączyć do tematu... Dzisiaj próbowałem podpiąć lamę v3 kolegi pod moją apkę mx-12 i okazało się, że z tego nici,,,, jakieś zakłócenia... tez podłączał pod hitec eklipsa 6, i hitec flash 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Tryb samolotowy. Gaz na kanał 3 Kierunek na kanał 4 Pochylanie nosa na kanał 1 Pochylanie na boki kanał 2 Stick Mode 1 Modulacja PPM Ustawienia na brak silnika ( głupie, ale działa ) Usterzenie klasyczne (normal) 1 lotka Dodatkowo mam zamienione wyjścia kanałów w nadajniku (MX12 nie ma chyba tej możliwości). Nadajnik, oryginalny kanał 1 - Wyjście kanał 2 (pochylanie na boki) Nadajnik, oryginalny kanał 2 - wyjście kanał 1 (pochylanie nosa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Dodatkowo mam zamienione wyjścia kanałów w nadajniku (MX12 nie ma chyba tej możliwości).W tym przypadku zamienia się serwa w Lamie (tzn. wtyczki). Mam tak w JR x-347.No i też robi ten śmieszny myk, że lata się w Mode 2 nadajnikiem ustawionym na Mode 1 (albo na odwrót). Plus ustawia odpowiednio rewersy - trzeba uważać, bo rewers wysokości w nadajniku robi się rewersem gazu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Dodatkowo mam zamienione wyjścia kanałów w nadajniku (MX12 nie ma chyba tej możliwości).W tym przypadku zamienia się serwa w Lamie (tzn. wtyczki). Mam tak w JR x-347.No i też robi ten śmieszny myk, że lata się w Mode 2 nadajnikiem ustawionym na Mode 1 (albo na odwrót). Plus ustawia odpowiednio rewersy - trzeba uważać, bo rewers wysokości w nadajniku robi się rewersem gazu... Mam tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puciu16 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 spróbuje ;] dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert. Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Ja latam lamą na MX-12 i nie ma żadnych problemów. Kwarc JR pasuje do 4in1. Ustawienie może chwilkę zająć, ale potem już jest ok. Lama ma to do siebie, że co rozłączenie akuska trzeba delikatnie poprawić trymrowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 dziwne te graupner'y na futabie normalnie , bez kombinacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 dziwne te graupner'y na futabie normalnie , bez kombinacjiTo Futaba jest dziwna, razem z Esky :mrgreen: Tak na poważnie, to różni producenci mają różną kolejność kanałów. Takie zaszłości historyczne. Lama ma kolejność kanałów taką jak Futaba/Hitec, czyli pierwszy jest kanał lotek. JR/Graupner jako pierwszy ma kanał silnika. Niestety kanały 3-4 (silnik i kierunek) są połączone w 4in1 na sztywno, nie da się po prostu przełożyć kabelków od sterowania mikserem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.