robraf Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 imbusy do heli. gdzie tanio kupie dobre imbusy? szczegolnie ten najmniejszy 1,5mm chyba najlepiej w jakiejs wygodnej raczce prosilbym o sklep w hk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Do HK-450 potrzebujesz imbusów nie 1,5 mm tylko 1/16 cala. Ponieważ jednak do heli potrzeba kupić dobre (utwardzane) klucze, żeby się nie wyrobiły, to są one droższe. A że są to calowe klucze, to w Polsce nie da się ich w sklepach specjalistycznych kupić na sztuki (bynajmniej ja nie znalazlem) i trzeba kupić komplet kluczy calowych Ja tak zrobiłem - kupilem sobie 2 komplety, jeden - klucze Dedra calowe z kulką, bardzo dobre klucze, kiedyś jednak przez własną głupotę urwałem kulkę w kluczu 1/16'', ale bez kulki jeszcze lepiej mi się kręci. Drugi zestaw to klucze Bondhus - dożywotnia gwarancja. Tych nie używałem za długo, ale też fajne - bez kólki, jedyna ich wada, to mogłyby byc dłuższe, i mieć dwuczłonowe "coś" w czym się je przechowuje. Jak chcesz to sprzedam Poza tym, nie wiem czy w chinach da się kupić na sztuki, ale jak nie, to opakowanie kluczy trochę waży, więc koszt wysyłki będzie spory. Wybierz się do Castoramy i kup klucze Dedry, będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek68 Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 hk Na to pytanie sam sobie odpowiedziałeś :mrgreen: . Lecz prawdopodobnie problem leży po stronie plastelinowych śrub z zestawu hk 450. Na pocieszenie Aligna nie są dużo mniej plastelinowe. Niestety komplet uczciwych śrubek jest w cenie kitu hk 450 :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 dzieki ale napewno nie wyrobia sie? b ouzywalbym nie tylko do helika... musze odkrecic okucia łopat http://cgi.ebay.com/Duo-Hex-Screw-Driver-Set-1-5MM-2-0mm-Heli-tool-Trex-450_W0QQitemZ260572082411QQcmdZViewItemQQptZRadio_Control_Parts_Accessories?hash=item3cab4e70eb co myslicie o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 No jeśli chcesz odkręcić okucia łopat, to potrzebujesz dwóch kluczy, i do tego utwardzanych A to co proponujesz to nawet nie są klucze calowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Ja kupowałem z helipad'u 4 imbusy copterX jest w zestawie 1,5 ; 2,0 ; 2,5 ; 3,0 Jak dla mnie są to niezniszczalne klucze Bezproblemowo odkręcają śrubki od HK 450 naprawdę polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 witam ja do hk polecam Torksy (gwiazdki) T6 szczególnie do rozkręcania szpindla... w castoramie są T6 w postaci śrubokręta z zielono-czarną rączką za około 13zł za sztukę... bardzo dobrze radzą sobie z tymi śrubami pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Tutaj masz spory wybór.,mam je i są bez zastrzeżeń,no mogły by być dłuższeJeżeli chodzi o metryczne to polecam klucze E-sky z różowymi rączkami.Kupiłem tak "na chwilę" a używam codziennie od ponad roku i to nie do śmigłowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.