Mirek z Lublina Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam. Rzeczywiście , waga wyszła duża , ale model ma całkowitą powierzchnię 33dcm, obciążenie 40g / dcm , czyli nie jest to tak dużo. Myślę , że spokojnie nim polatasz , będzie na pewno szybki, ale przewidywalny. Pozdrawiam. Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Dzięki Mirku. Ważyłem podwozie i waży ono prawie 90gram. Gdybym zastosował wariant ultra lekki to urwał bym z tego 50 gram. Śruby na mocowaniu podwozia do kadłuba zamieniłem na metalowe. Natomiast plastikowe posłużą do mocowania skrzydeł. Do silnika zamierzam zastosować śmigło 8x6 lub 8x5 (czas pokaże które będzie lepsze). Zbiornik zostanie o pojemności 110ml. A teraz kilka fotek prezentujących model: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek5384 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 przód taki "goły" zostanie ??? wiem że miało być dobre chłodzenie le za ładnie tak nie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 przód taki "goły" zostanie ??? wiem że miało być dobre chłodzenie le za ładnie tak nie wygląda Bez obaw. Przód będzie dopiero zrobiony, z tkaniny szklanej, a ze względu że się do tego nie mogę zabrać ze względu na ubóstwo wolnego czasu, to postanowiłem wrzucić zdjęcia jak to wygląda na teraz. Prawdopodobnie oblot będzie też bez maski.... Formę już mam od Mirka, ale czekam na tkaninę z Chin. Oczywiście musi być maska zrobiona bardzo lekko. Czekając na powyższe, model został uzbrojony w elektronikę. Niebawem zdjęcia i opis 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.