ToMarkov Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Mam taka zagadkę. Czy się da i czym można ponaprawiać ubytki w EPP ? Mam modelik z EPP po kilki kretach i nie wygląda za ładnie. Pokleiłem go UHU PORem troszkę i wygląda strasznie. Musiałem też odciąć osłonkę silnika żeby się dostać do kabelków które tamtędy sobie puściłem i teraz to łączenie z kadłubem jest trochę postrzępione. Myślałem żeby to ładnie papierem ściernym wygładzić i skleić ponownie ale i tak zostanie spory ślad. Dlatego chciałbym abyście udzielili mi jakichś wskazówek odnośnie naprawy EPP aby jeszcze w miarę ładnie wyglądał. Czy jakaś szpachla się nada ? Jaka najlepsza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Kawałek EPP i zrobić małą wstawkę, kleić na CA, najlepiej do styropianu. Wycinasz dziurę z dziurą, i w to miejsce pasujesz "koreczek" z pianki. Nic nie trzeba szpachlować, przyrost masy znikomy. A jak wytniesz dokładnie po granicy ziarenek, to nawet śladu nie będzię :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Kawałek EPP i zrobić małą wstawkę, kleić na CA, najlepiej do styropianu.Tylko klopot w tym ze nie mam kawałka EPP. Myślałem bardziej o jakiejś szpachli i szlifowanko. Nie ma tego dużo więc i przyrost masy niewielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 A może kawałek styro wkleić na polimer czy soudal? Styro i ep wmiare podobne więc sie odznacząć mozno nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Szpachla się wykruszy.. Możesz przeszlifować to co masz i przejechać trochę żelazkiem do wygładzenia. Albo załatwić sobie trochę EPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.