ToMarkov Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Mam taka zagadkę. Czy się da i czym można ponaprawiać ubytki w EPP ? Mam modelik z EPP po kilki kretach i nie wygląda za ładnie. Pokleiłem go UHU PORem troszkę i wygląda strasznie. Musiałem też odciąć osłonkę silnika żeby się dostać do kabelków które tamtędy sobie puściłem i teraz to łączenie z kadłubem jest trochę postrzępione. Myślałem żeby to ładnie papierem ściernym wygładzić i skleić ponownie ale i tak zostanie spory ślad. Dlatego chciałbym abyście udzielili mi jakichś wskazówek odnośnie naprawy EPP aby jeszcze w miarę ładnie wyglądał. Czy jakaś szpachla się nada ? Jaka najlepsza ?
madrian Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Kawałek EPP i zrobić małą wstawkę, kleić na CA, najlepiej do styropianu. Wycinasz dziurę z dziurą, i w to miejsce pasujesz "koreczek" z pianki. Nic nie trzeba szpachlować, przyrost masy znikomy. A jak wytniesz dokładnie po granicy ziarenek, to nawet śladu nie będzię :devil:
ToMarkov Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Opublikowano 31 Marca 2010 Kawałek EPP i zrobić małą wstawkę, kleić na CA, najlepiej do styropianu.Tylko klopot w tym ze nie mam kawałka EPP. Myślałem bardziej o jakiejś szpachli i szlifowanko. Nie ma tego dużo więc i przyrost masy niewielki.
ppompka Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 A może kawałek styro wkleić na polimer czy soudal? Styro i ep wmiare podobne więc sie odznacząć mozno nie będzie.
meteor Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Szpachla się wykruszy.. Możesz przeszlifować to co masz i przejechać trochę żelazkiem do wygładzenia. Albo załatwić sobie trochę EPP
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.