Kwasiu Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam. mam problem z pewną panią, mianowicie tą : Widać ją na skrzydle. Za żadne skarby nie mogę jej wyciąć z tego szablonu aby powiększyć i wydrukować :/ Próbowałem w Gimpie, Corelu(nie za bardzo umiem się nim posługiwać). Może ktoś podjął by się wycięcia takiej panny z szablonu i przerobienia na grafikę wektorowa jej?? Tak chyba będzie można skalować bez utraty jakości obrazu. Szachownicę jakoś sobie samemu rozrysuje na kartce :ble: tylko z tą dziewczyną mam problem, z moim talentem artystycznym nie wyszło by to najlepiej Znajdzie się ktoś kot mi pomoże?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puciu16 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Może poszukaj w google w grafice jakąś "panią" i problemu nie ma. Pani chyba nie musi być identyczna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ale Tego Pana chyba interesuje identyczna "ani" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Choćby nawet to pozostaje ten sam problem przeskalowania, wątpię abym znalazł taką panią na kartkę A4, a faktycznie wolał bym tą z schematu wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 A nie masz tego w wyższej rozdzielczości? Bo to co wkleiłeś to się słabo nadaje do wycinania - można spróbować ale obawiam się że efekt będzie marny..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Corel - Menu Narzędzia - Menadżer obiektów (MO) - przycisk "dodaj nową warstwę". Zaznaczasz pierwszą warstwę, przy drugiej odznaczasz ołówek. Menu Plik - Importuj - wklejasz szablon z grafiką. Wracasz do MO - Zamieniasz ołówki, czyli odznaczasz pierwszą warstwę, zaznaczasz ołówek przy drugiej warstwie. Bierzesz z menu narzędzi "rysunek odręczny" i z niego wybierasz "Krzywe Beziera". Zdecydowanie krzywe będą lepsze :mrgreen: Odrysowujesz Panią z jednej strony. Jak chcesz sprawdzić, jak ci wychodzi, wracasz do okienka MO i odznaczasz "oko" przy pierwszej warstwie. Jak skończysz odrysowywać, odznaczasz oko przy pierwszej warstwie i narzędziem "kształt" modyfikujesz wierzchołki krzywych, by lepiej pasowały do szczegółów. Jak skończysz, dajesz wypełnienie konturu na jednolity kolor. Zaznaczasz całą wektorową panią, z Menu Edycja bierzesz "Dublikuj Obiekt" pojawia się druga Pani. Przesuwasz ją w bok i z menu na górze odbijasz ją w poziomie. Masz dwie, odwrócone Panie, które możesz dowolnie skalować i drukować. Pozostaje usunąć szablon i pierwszą warstwę. Można też w MO odznaczyć po prostu Oko i drukarkę oraz ołówek przy tej warstwie i tylko druga będzie drukowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 http://picasaweb.google.pl/111115418052550758968/Ogolny#5457482231714137474 Może być? Wyciąłem w Gimpie. Efekt taki sobie - może jak objedziesz tak jak Madrian radzi będzie lepsze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udało mi się tyle zdziałać, te krzywe się troszkę głupio wyginają i nie można wszystkiego odwzorować, na razie jestem średnio zadowolony ale jeszcze popróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Popracuj nad aerodynamiką :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Rogi jej spiłowałeś...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 A i ogon zniknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Kwasiu, Ja sobie sie pobawie i spróbuje to odrysować. Gdyby co to daj maila to najwyzej podeśle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Kwasiu jak jeszcze tego potrzebujesz to podaj dokładne wymiary tej kobitki a po południu dostaniesz gotowego pdf-a do wydrukowania na A4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4517 Jak będzie to zmierz ile ma mieć na wysokość to prześlę gotowego pdf-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Wielkie dzięki, sam bym sobie nie poradził, powinna mieć ~27cm wysokości Nie wiem, czy Pan wstawi na jakiś serwer czy na maila, ale jakby co to podrzucam na PW adres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Nie jest źle, ale jak wspomniałem trzeba teraz posiedzieć nad edycją wierzchołków. Krzywe Beziera to takie mądre bestie, które możesz dopasowywac do swoich potrzeb. Możesz też definiować, czy wierzchołki mają być gładkimi przejściami między liniami, czy ostrymi załamaniami linii. Jest z tym trochę zabawy, ale da się zrobić. :wink: A przy okazji, tu są koledzy, a nie "Pany"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Poszło. Życzę udanego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 madrian, resztę dopracuje wycinając Chciałem wydrukować na odwrocie foli ale niestety nie dało rady, rolki ślizgały się po śliskiej powierzchni i źle sie drukowało, pewnie na innej drukarce dało by rade ale ja po prostu nakleję zwykłą kartkę i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ja też tak kiedyś robiłem. Wydrukowałem na zwykłym papierze i przykleiłem taśmą dwustronną najlepiej od strony papierka, żeby Ci potem na folii nie zostały ślady po taśmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.