azala Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 mam pytanie; jak wyważyć model ? , gdzie jest środek ciężkości ?
piotrwww Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 W instrukcji pisze że 78 mm od krawędzi natarcia.
szirokez Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Lub w 1/4, 1/3 szerokości płata licząc od krawędzi natarcia. Bardzo fajny szybowczyk, kolega lata easy gliderkiem z napedem, rewelacyjne własności lotne, będziesz zadowolony. EDIT: Ups mowa o easy starze :oops: a ja pisze o easy gliderze, takie te nazwy teraz podobne
jary14 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 jak wyważyć model ? , gdzie jest środek ciężkości ? Wyważaj wyposażeniem (najczęściej pakietem). A ŚĆ : W instrukcji pisze że 78 mm od krawędzi natarcia. P.S - bez przesady... na tym forum (że już google, rcgroups itd. nie wspomnę) jest mnóstwo informacji dotyczących tego modelu. Wystarczy przeczytać chociaż 1/4 jednego z tematów i już masz odpowiedzi na wszystkie pytania... :szukaj:
puciu16 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Wybrałeś super model na początek też się nim uczyłem latać. ja mam 75mm od natarcia...
WZ Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Z pakietem 8 x NiMh musiałem go doważać , Pakiet i regulator umieść jak najbliżej przodu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.