azala Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 mam pytanie; jak wyważyć model ? , gdzie jest środek ciężkości ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrwww Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 W instrukcji pisze że 78 mm od krawędzi natarcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szirokez Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Lub w 1/4, 1/3 szerokości płata licząc od krawędzi natarcia. Bardzo fajny szybowczyk, kolega lata easy gliderkiem z napedem, rewelacyjne własności lotne, będziesz zadowolony. EDIT: Ups mowa o easy starze :oops: a ja pisze o easy gliderze, takie te nazwy teraz podobne Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary14 Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 jak wyważyć model ? , gdzie jest środek ciężkości ? Wyważaj wyposażeniem (najczęściej pakietem). A ŚĆ : W instrukcji pisze że 78 mm od krawędzi natarcia. P.S - bez przesady... na tym forum (że już google, rcgroups itd. nie wspomnę) jest mnóstwo informacji dotyczących tego modelu. Wystarczy przeczytać chociaż 1/4 jednego z tematów i już masz odpowiedzi na wszystkie pytania... :szukaj: Link to comment Share on other sites More sharing options...
puciu16 Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Wybrałeś super model na początek też się nim uczyłem latać. ja mam 75mm od natarcia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WZ Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Z pakietem 8 x NiMh musiałem go doważać , Pakiet i regulator umieść jak najbliżej przodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.