Skocz do zawartości

Jaki model zrobić?

gabber

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Z pewnością Wicherek 10 będzie dobry pod to wyposażenie.

ps. Częstotliwość odbiornika to raczej 35 mhz

Opublikowano

To wicherki można z depronu robić? Kurcze, a ja myślałem, że je tylko z drewna się robi :oops: . A co myślicie o TOTO-0 na takie wyposażenie, albo Prymus?

Opublikowano

Ja nic nie mówiłem że ten model ma być z pianki. Wicherek mógłby być też z depronu ale po lekkich modyfikacjach.

Opublikowano

A TOTO-0 da radę na tym wyposażeniu fajnie polecieć? Boję się, że wicherek będzie dla mnie za trudny :oops:

Nie. Napęd sporo za słaby, a zasilanie marniutkie.

Poczytaj parę tematów o TOTO i będziesz wiedział co wsadzić.

Opublikowano

Pod to wyposażenie byłby dobry zefir , silnik zmieniłbym na 400 setke lub na bezszczotke / dzwonek /

Opublikowano

300 SPEED GRAUPNERA mógłby być? Sorki za takie głupie pytania, ale z elektroniki jestem słaby :oops:

Reszty wolałbym nie zmieniać, bo nie umiałbym podłączyć...

Opublikowano

Tu masz ten model z silnikiem MIG 280 Race i do tego przekładnia 4:1http://forumrc.alexba.eu/zefirek_1.htm , a co do podłączenia 2 serw , odbiornika , regulatora i silnika- to żaden problem - wiele jest o tym na tym forum :lol2:

Opublikowano

W tym motoszybowcu jest silnik klasy 480.

PS: To wyposażenie nie za rozwojowe... Polecam napęd lipolowo-bezszczotkowy. I radio na 35MHz, 160MHz to jakieś nie za popularne.

Opublikowano

GABBER ten model co podałeś w linku to jest rzutka / wypuszczany z ręki lub windowany w górę za pomocą np gumy / ciekawe jak tam zamontujesz tą 600 setke.Jeżeli już to kup ES

Opublikowano

GABBER ten model co podałeś w linku to jest rzutka / wypuszczany z ręki lub windowany w górę za pomocą np gumy / ciekawe jak tam zamontujesz tą 600 setke.Jeżeli już to kup ES

Wiem, że to rzutka. O montowaniu silnika nawet nie myślałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.