kefir Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Piękny dzień tylko spory wiatr więc zdecydowałem na zrobienie jakiegoś wyniku Dodam że sprzęt standartowy bez żadnych autopilotów i wspomagaczy jedynie antena do video mojej produkcji No i zagi też moja produkcja [vimeo]http://www.vimeo.com/11023991[/vimeo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 :shock: masakra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Gratulejszyn Rozumiem że wynik obok strzałek poziomych to wysokość. Czemu tak dziwnie, a pionowe strzałki to odległość od bazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Te po lewej pionowe to wysokość a po prawej pozioma to odległość od bazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 @baxter12 - Tym razem to był rekord odległościowy nie wysokościowy. @qpa - eee, nie. Masakry nie było. Zagi wróciło w jednym kawałku.. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam, to 1800 mm Zagi sprawia wrażenie zupełnie stabilnej platformy nośnej!!! Czy zastanawiałeś się skąd takie chwilowe osłabienie sygnału sterowania? Szkoda, że obraz nie pozwalał cieszyć oczy widoczkami. No cóż, latanie dla rekordów to jak nurkowanie techniczne . Gratuluję i pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Osłabienie sygnału to chyba nadajnik video na kolizji transmisji muszę to zmienić Co do jakości obrazu jasne można kupić kamerkę za 1500zł i będzie ok A co do zdania że latania dla rekordów to jak nurkowanie techniczne to nie tak Tutaj udowadniamy sobie jak i innym możliwości jak i umiejętności rozkładania elementów tak aby jak najmniej zakłócały się na wzajem większość lotów to zabawa koło nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A co do zdania że latania dla rekordów to jak nurkowanie techniczne to nie tak Tak, tak.. Nurkowanie techniczne jest nudne i mało widowiskowe. Jak latanie rekordowe. I żeby nie było, jestem płetwonurkiem CMAS** Rzeczywiście cos mnie zaćmiło i sądziłem że to rekord wysokości... gamoń ze mnie jak bozi kozi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A co do zdania że latania dla rekordów to jak nurkowanie techniczne to nie tak Tak, tak.. Nurkowanie techniczne jest nudne i mało widowiskowe. Jak latanie rekordowe. I żeby nie było, jestem płetwonurkiem CMAS** Rzeczywiście cos mnie zaćmiło i sądziłem że to rekord wysokości... gamoń ze mnie jak bozi kozi.. Ja to mam po paru pifkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 he a nie nudziło ci sie? tyle czasu lot na wprost masz super sprzęt 4km i da się kontrolować gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Gratulacje !!! no wreszcie ktoś poleciał i wrócił i jeszcze raz żeby było jasne , nie moc nadajnika , tylko odpowiednie rozmieszczenie sprzętu . serduszko trochę częściej pikało ???? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 .... Tutaj udowadniamy sobie jak i innym możliwości jak i umiejętności rozkładania elementów tak aby jak najmniej zakłócały się na wzajem .... Może podpowiesz w takim razie - jak to powinno wyglądać ? Może jakieś zasady, odległości.. itp Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Musicie pokazać model i to co chcecie wsadzić i może mi się uda podpowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 - EG-PRO, - CORONA RP8D1 35 MHZ SYNTEZA - 1w betatronik, - camera sony 420 lini, - osd remzibi - 2x serwo hs 81 + 2x HXT900 na lotki. zapodaj może dokładne fotki swojego skrzydła - może coś uda nam się "wynieść" z twojej konstrukcji.. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwizdek Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Przez chwilę (3:42) myślałem, że przyczeszesz te drzewo za Wami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 do eg to najlepiej działało kiedy nadajnik był w kadłubie zaraz za końcem skrzydeł a przed nim jakieś 5-10cm osd reszta normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Ten EG jeszcze żyje? Zawsze mnie rajcowal ten kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Żyje ale taki trochę poklejony po wbiciu się na 15cm w ziemie Bo serwo od lotki się zacinało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 do eg to najlepiej działało kiedy nadajnik był w kadłubie zaraz za końcem skrzydeł a przed nim jakieś 5-10cm osd reszta normalnie Obrazek Obrazek Serwa od sw i sk nie "kopały" ci przy tak bliskiej obecności nadajnika video ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.