stypio Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 witam, kupiłem wingdragon3 z art techa i ćwiczę na symulatorze już drugi tydzień. Widząc jednak że kraksa będzie nieuchronna oraz że najczęściej ląduję uderzając skrzydłem. Skrzydło w całości jest styropianowe czyli raczej słabe. Zastanawiam się czy stosowane są rozwiązania wzmocnienia tego styropianowego skrzydła chociażby taśmą klejącą (tą z zatopionymi nićmi - nierozciągliwą) w celu zrobienia ze skrzydła niejako dwuteownika (środek słaby styropian-zewnętrzne warstwy silna powłoka) w celu takiego jego usztywnienia żeby się nie złamało tylko wypięło z gum mocujących je do kadłuba. Co wy na to? A może inne wzmocnienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 siema! jakieś 3 lata temu miałem ten model- kolegę latać uczyłem. Z tym że ja założyłem mocniejszy silnik i przy robieniu niektórych dziwnych figur skrzydła sie wyginały :roll: . Zdemontowałem skrzydło i wyciąłem na całej długości rowek w który włożyłem pręt węglowy i zalałem go żywicą. Kolega do dzisiaj lata a skrzydło jest porządnie wzmocnione. Spróbuj powinno pomóc! :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 A jeszcze lepiej dwa cieńsze pręty, jeden nad drugim, z góry i z dołu skrzydła - będziesz miał dwuteownik, a skrzydełko będzie mocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stypio Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Dzięki za podpowiedzi.. Zastosowałem na próbę tę taśmę z nitkami- 5 minut roboty i skrzydełko zdecydowanie się usztywniło. Myślę że to na początek wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 ...najczęściej ląduję uderzając skrzydłem.Na filmikach model wygląda na "zwiewny". Staraj się lądować dokładnie pod wiatr :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Mój kolega kupił ten sam model kuzynowi, kadłub nawet mocny ale te stateczniki..... :ass: Może da radę poprosi kogoś o wycięcie takich skrzydeł ale z EPP ? Myślę że nie kosztowałoby to dużo, zapytaj o taką możliwośc w cyber-fly.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperBeb Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Witam!! Jeśli chodzi o WingDragona Skrzydła można kupić za 35 zł , ale wiadomo zawsze warto zapobiegać . W związku z tym że to ja jestem tym kolegą ^^^ to mogę powiedzieć tak . Bagnet (ta rurka z tyłu) Warto go przykleić do właściwego kadłuba (to żółte) . Jeśli nie zależy Ci na supermobilności modelu , ja te stateczniki zamiast przykręcać wkleiłem je UHU Porem , trzyma się o wiele lepiej . Powodzenia w oblotach !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.