stypio Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 witam, kupiłem wingdragon3 z art techa i ćwiczę na symulatorze już drugi tydzień. Widząc jednak że kraksa będzie nieuchronna oraz że najczęściej ląduję uderzając skrzydłem. Skrzydło w całości jest styropianowe czyli raczej słabe. Zastanawiam się czy stosowane są rozwiązania wzmocnienia tego styropianowego skrzydła chociażby taśmą klejącą (tą z zatopionymi nićmi - nierozciągliwą) w celu zrobienia ze skrzydła niejako dwuteownika (środek słaby styropian-zewnętrzne warstwy silna powłoka) w celu takiego jego usztywnienia żeby się nie złamało tylko wypięło z gum mocujących je do kadłuba. Co wy na to? A może inne wzmocnienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MironRC Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 siema! jakieś 3 lata temu miałem ten model- kolegę latać uczyłem. Z tym że ja założyłem mocniejszy silnik i przy robieniu niektórych dziwnych figur skrzydła sie wyginały :roll: . Zdemontowałem skrzydło i wyciąłem na całej długości rowek w który włożyłem pręt węglowy i zalałem go żywicą. Kolega do dzisiaj lata a skrzydło jest porządnie wzmocnione. Spróbuj powinno pomóc! :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michau Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 A jeszcze lepiej dwa cieńsze pręty, jeden nad drugim, z góry i z dołu skrzydła - będziesz miał dwuteownik, a skrzydełko będzie mocne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stypio Posted May 3, 2010 Author Share Posted May 3, 2010 Dzięki za podpowiedzi.. Zastosowałem na próbę tę taśmę z nitkami- 5 minut roboty i skrzydełko zdecydowanie się usztywniło. Myślę że to na początek wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piejar Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 ...najczęściej ląduję uderzając skrzydłem.Na filmikach model wygląda na "zwiewny". Staraj się lądować dokładnie pod wiatr :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Y/F-22 Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 Mój kolega kupił ten sam model kuzynowi, kadłub nawet mocny ale te stateczniki..... :ass: Może da radę poprosi kogoś o wycięcie takich skrzydeł ale z EPP ? Myślę że nie kosztowałoby to dużo, zapytaj o taką możliwośc w cyber-fly.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperBeb Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Witam!! Jeśli chodzi o WingDragona Skrzydła można kupić za 35 zł , ale wiadomo zawsze warto zapobiegać . W związku z tym że to ja jestem tym kolegą ^^^ to mogę powiedzieć tak . Bagnet (ta rurka z tyłu) Warto go przykleić do właściwego kadłuba (to żółte) . Jeśli nie zależy Ci na supermobilności modelu , ja te stateczniki zamiast przykręcać wkleiłem je UHU Porem , trzyma się o wiele lepiej . Powodzenia w oblotach !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.