upgrayedd Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam, mam pewien problem. Chodzi o to, że po obróbce w WMM (Windows MovieMaker) drastycznie spada jakość filmu. Jak na razie zmieniłem tylko rozdzielczość zapisywania filmu, wrzucę go na Vimeo i porównam do poprzedniego. Ale to tylko rozdzielczość, jak jest z jakością? Mam nawet wrażenie, że w czasie przesyłania filmów przez USB z kamery spada ich jakość. Czy ktoś wie, co zrobić by zachować jakość taką jaka jest na kamerze?? Pozdrawiam, stecio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Po czym wnioskujesz że na kamerze jest lepsza jakość niż na komputerze? Bo chyba nie po 1.5 calowym ekraniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Nie - wnioskuję po tym, że na TV 37cali na filmie prosto z kamery puszczonym przez kabel Chinche (nie wiem jak to się pisze) dużo słabiej widać piksele niż na 17" monitorze komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Na pewno jest różnica. Wszystko zależy od kodeków, z których korzystasz i formatu w jakim zapisujesz. Warto się też zaopatrzyć w lepszy program niż WMM. Nic Ci nie dodali do kamerki? Ulead jakiś albo coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywus Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam, Myślę że twój telewizor jest w HD, a przez kabel RCA ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Composite_video ) obraz jest przesyłany w PAL, NTSC lub SECAM. http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Video_Standards.svg Stąd przypuszczam, ze twój telewizor rozciąga obraz przez co jest on bardziej pixelowaty. A jeśli chodzi o monitor to: 1. Telewizor ma mniej pixeli niż monitor (przeliczając na cal) 2. film zgrany z twojej kamery na komputer, odtwarzany jest w takiej rozdzielczości jakiej został nagrany (nie jest konwertowany na inny standard). Nie jestem jakimś specjalista w tej dziedzinie, ale na podstawie linków które zamieściłem wyciągam właśnie takie wnioski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Na tv lepiej wyglada bo masz tam filtry rozmywające programowo. Oryginalny obraz wyglada po prostu gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 wszystko zależy co to za kamera. jeśli to jakaś starsza (np. na minidv) to przez USB udają one kamerę internetową (max. 640x480 30fps) i tak ściągasz filmy. do ściągnięcia pełnej jakości potrzebujesz FireWire (IEEE-1394) Jeśli to coś nowszego, to przez USB ściągasz pliki z pamięci kamery/karty (jak z aparatu,mp3 itp) - tak robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Moja kamera to jakiś model Sony HandyCam z HDD. Filmy ściągam przez USB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.