dp Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Kupiłem taki pakiet jak w temacie do zasilania odbiornika i lekkie zdziwienie, ponieważ pakiet mimo, że ma dwie cele do przy wtyczce do balansera są cztery przewody. Posiadam kilka innych pakietów 2s i mają po trzy przewody, jest jakaś przejściówka lub sposób podłączenia do balansera, bo do tego który mam ta końcówka nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Pomierz napięcia pomiędzy poszczególnymi przewodami, da ci to odpowiedź jak sa podłączone, najczęściej podłączone są ogniwa od pierwszego czarnego przewodu (minus) i kolejne ogniwa w kierunku czerwonego, najlepiej jak ostatni, czerwony jest nie podłączony, czasami dwa środkowe przewody są ze sobą podłączone, wtedy potrzebujesz przejściówkę, jeśli masz chińską ładowarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Miałem ten sam problem i okazało się, że zastosowali takie wtyczki jakie mieli. Jeden z kabli był luźno wsadzony między cele i dał się bez problemu wyciągnąć. Ja wywaliłem oryginalną tyczkę i zamontowałem ze starego pakietu, pasującą do balansera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 okazało się, że zastosowali takie wtyczki jakie mieli.Nie zastosowali jakie mieli, tylko jest to jeden z wielu standardów wtyczek balasera. Większość z liczących się producentów pakietów ma własne rozwiązanie.To, że dominuje jeden ze standardów, determinowany ceną, nie znaczy że jest jedyny lub jedynie słuszny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Pytanie tylko po co 4 pinowy wtyk do dwucelówki. W innych standardach wtyczki się różnią ale mają 3 kabelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Pytanie tylko po co 4 pinowy wtyk do dwucelówki.To jeszcze nic - Polyquesty 2S mają 5 pinowy wtyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.