wojtek882 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Kupiłem silnik modelarski mds 6.5 Szukałem jego parametrów ale nie znalazłem, więc jeśli ktoś wie ile on waży, na jakim paliwie chodzi itp to proszę napisać. Czy można odpalić silnik żarowy bez grzałki, tylko jakimś ''domowym'' sposobem? Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 mam ten silnik jeśli chcesz to napisz na gg wszystko dla ciebie sprawdzę. nr. 413620 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 paliwo: ja latam na 5% nitro, waga: nie znam odpalic domowym sposobem- bez grzałki cieżko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 ładnie pracuje też na 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek882 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Czekam na przesyłke z tym silniczkiem, i mam pytanie czy wy też macie tak długie tłumiki jak ten mój? http://zapodaj.net/6ad6d173b909.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 prawdopodobnie jest to cos w stylu rury rezonansowej bylo to pewnie uzywane w jakis modelach na uwiezi szybkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 robraf, a od kiedy to w modelach prędkich stosuje się silniki tej pojemności i gaźniki RC ??? Poza tym temu cemuś do rury rezo jest daaaaaleko... wojtek882, przecież to ten silnik, a z tego co kojarzę to sprzedający wcześniej już pisał, że tłumik wykonany jest amatorsko...normalnie w zestawie była rura rezonansowa.... Silnik jest wysokoobrotowy - zastosowanie tego egzemplarza - F3D, były też wersje wodne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek882 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 no ale silnik można użyć do innych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Oczywiście można próbować. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Paweł Praus, nie chodzilo mi o modele preredkie gdzie predkosc dochodzi do 300km/h o ile sie nie byle tylko o cos znacznie wolnieszego rura dodaje tez troche mocy... mam proporcjonalnie mniejszą w mvvsie 3,5 i mam tez zwykly tlumik... czuć różnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 waga ok. 580g śmigło na jakim latam MASTER 11x4 lub 11x6 (nie widać dokładnie ponieważ jest zadrapane) świece jaką mam założoną to OS. 8 jeśli chcesz wiedzieć jeszcze coś więcej to pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 ja próbowałem i 12x 5 ale ciąg porównywalny, świeca również Os No 8 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.