chudy1989 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam. Zakupiłem 8 akumulatorków Sanyo Eneloop R6 AA Ni-MH 2000mAh. W zwykłej ładowarce sieciowej mam tylko 4 miejsca, i muszę ładować na 2 razy, a po za tym nie chcę za każdym razem do ładowania wyciągać aku z nadajnika. Zastanawiam się, czy mogę ładować bezpośrednio w nadajniku za pomocą Accucel-6 :?: Aparatura Hobby King 2.4Ghz 6Ch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo24 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Teoretycznie można (jeśli masz gniazdo w nadajniku pod zasilanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Czytałem kiedyś, że ładowarkami posiadającymi delta peak nie jest zalecane ładowanie pakietu podpiętego w nadajniku. Niestety już nie pamiętam dlaczego, ale wydaje mi się że po prostu gniazdo ładowania w nadajniku nie jest bezpośrednio połączone z wtykami akumulatora, i może to przekłamywać odczyty w ładowarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy1989 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A jakby podłączyć gniazdo bezpośrednio do +i- :?: i tak go nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo24 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Łatwiej chyba będzie zrobić pakiet z tych bateri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Możesz ładować bezpośrednio w nadajniku ładowarką mikroprocesorową, ale najpierw usuń (zewrzyj) diodę zabezpieczającą. Czynność prosta, ale musisz otworzyć aparaturę. Myślę, ze w Twojej jest również takie zabezpieczenie (przed odwrotnym podłączeniem), w większości aparatur tak jest. Również w większości instrukcji (np. Futaba, JR czy Graupner), o tym piszą. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy1989 Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 bubu2 dzięki. Zrobiłem tak, i normalnie ładuje. tomo24 robiąc pakiet łatwo można uszkodzić akumulatorek podczas lutowania, a po za tym zwarcie diody, i zrobienie kabelka zajęło mi z 5-10 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.