chudy1989 Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Witam. Zakupiłem 8 akumulatorków Sanyo Eneloop R6 AA Ni-MH 2000mAh. W zwykłej ładowarce sieciowej mam tylko 4 miejsca, i muszę ładować na 2 razy, a po za tym nie chcę za każdym razem do ładowania wyciągać aku z nadajnika. Zastanawiam się, czy mogę ładować bezpośrednio w nadajniku za pomocą Accucel-6 :?: Aparatura Hobby King 2.4Ghz 6Ch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo24 Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Teoretycznie można (jeśli masz gniazdo w nadajniku pod zasilanie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
false Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Czytałem kiedyś, że ładowarkami posiadającymi delta peak nie jest zalecane ładowanie pakietu podpiętego w nadajniku. Niestety już nie pamiętam dlaczego, ale wydaje mi się że po prostu gniazdo ładowania w nadajniku nie jest bezpośrednio połączone z wtykami akumulatora, i może to przekłamywać odczyty w ładowarce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy1989 Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 A jakby podłączyć gniazdo bezpośrednio do +i- :?: i tak go nie używam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomo24 Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Łatwiej chyba będzie zrobić pakiet z tych bateri Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu2 Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Możesz ładować bezpośrednio w nadajniku ładowarką mikroprocesorową, ale najpierw usuń (zewrzyj) diodę zabezpieczającą. Czynność prosta, ale musisz otworzyć aparaturę. Myślę, ze w Twojej jest również takie zabezpieczenie (przed odwrotnym podłączeniem), w większości aparatur tak jest. Również w większości instrukcji (np. Futaba, JR czy Graupner), o tym piszą. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudy1989 Posted May 2, 2010 Author Share Posted May 2, 2010 bubu2 dzięki. Zrobiłem tak, i normalnie ładuje. tomo24 robiąc pakiet łatwo można uszkodzić akumulatorek podczas lutowania, a po za tym zwarcie diody, i zrobienie kabelka zajęło mi z 5-10 minut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.