wojtek882 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Jakie polecacie TANIE paliwo najlepiej 5% nitro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Polecam MT SPORT 5 Latam na tym paliwie na trzech os maxach już długo i żadnych nagarów ,stabilna praca ,silnik się nie grzeje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 wojtek882, ja kupuje to: SPORT 5 do silników żarowych z 5% domieszką nitrometanu na oleju syntetycznym, 2,5 l za 54zl a tu strona: http://www.cyber-fly.pl/kategoria13.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek882 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 czy do mds 40 6.5ccm moge zastosować syntetyk? Obiło się mi o uszy że starsze konstrukcje nie lubią syntetyków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Polecam sklep Majster klepka. www.sklep-modelarski.eu Sport 2.5l za 48zł Co do paliwa to te silniki lubią nitro. 5% może być dobrze a moze być troche za mało. Mam 3 MDSy 4.5ccm 6 ccm i 25ccm. Małe lubią wiecej nitro natomiast 25ccm pracuje praktycznie na każdym paliwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zobacz jeszcze paliwo Duraglo 5, ma mieszankę oleju syntetycznego i rycynowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek882 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 ok, będę kupował duraglo 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Olej stosowany do paliw Model Technics SPORT 5 posiada 20% domieszkę oleju rycynowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek882 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 a co powiecie na paliwo: Zawartośc Nitrometanu: 1% Zawartość wzbogaconego oleju rycynowego TLR: 20% Czy silnik będzie pracował na tym paliwu? Nie zależy mi bardzo na osiągach bo chce tylko uruchomić silnik mds 40 6.5ccm i go wyregulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.