Olaf Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 ja używam czerwony ,granat lub inny ciemniejszy kolor.Czarny w ostrym słońcu na ziemi się za bardzo nagrzewa.Biały to porażka przy większych wysokościach-na tle cumulusów wygląda na ciemną plamę a w tle błękitu ,malutki biały punkcik-jak go na chwilę stracisz z oczu to koniec...dlatego w czasie latania termicznego zawsze pod ręką mam lornetkę 8)
stach34 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Olaf - cieżko jest znaleźc lornetką model na niebie ? Może i jak bym spróbował
Olaf Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 lornetka to "ostatnia deska".Bez niej raczej unikam wysokich lotów,wystarczy kilka zwitek w mocnym kominie i 3-metrowiec to przecinek.Dlatego polecam 2 przydatne akcesoria:lekka ,wygodna lorneta i rozkładana poręczna leżanka .Z takim "uzbrojeniem" latanko nawet małym modelem w termice to relax :faja:
Tomisław Piotr Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Olaf, polecam 2 przydatne akcesoria:lekka ,wygodna lorneta i rozkładana poręczna koleżanka .Z takim "uzbrojeniem" latanko nawet małym modelem w termice to relax :faja: :twisted: :devil: :devil: :devil:
stach34 Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 Haha Olaf zapomnialeś chyba o najważniejszym - Okulary przeciwsłoneczne Ja dziś latałem i już myślalem że skończę to latanie bo patrzeć nie mogłem..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.