Olaf Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 ja używam czerwony ,granat lub inny ciemniejszy kolor.Czarny w ostrym słońcu na ziemi się za bardzo nagrzewa.Biały to porażka przy większych wysokościach-na tle cumulusów wygląda na ciemną plamę a w tle błękitu ,malutki biały punkcik-jak go na chwilę stracisz z oczu to koniec...dlatego w czasie latania termicznego zawsze pod ręką mam lornetkę 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Olaf - cieżko jest znaleźc lornetką model na niebie ? Może i jak bym spróbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olaf Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 lornetka to "ostatnia deska".Bez niej raczej unikam wysokich lotów,wystarczy kilka zwitek w mocnym kominie i 3-metrowiec to przecinek.Dlatego polecam 2 przydatne akcesoria:lekka ,wygodna lorneta i rozkładana poręczna leżanka .Z takim "uzbrojeniem" latanko nawet małym modelem w termice to relax :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Olaf, polecam 2 przydatne akcesoria:lekka ,wygodna lorneta i rozkładana poręczna koleżanka .Z takim "uzbrojeniem" latanko nawet małym modelem w termice to relax :faja: :twisted: :devil: :devil: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Haha Olaf zapomnialeś chyba o najważniejszym - Okulary przeciwsłoneczne Ja dziś latałem i już myślalem że skończę to latanie bo patrzeć nie mogłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.