ahaweto Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam. Z inicjatywy p. Jana (szefa sekcji modelarskiej) i przy współpracy ze Złotowskim Centrum Aktywności Społecznej organizujemy 2 maja spotkanie modelarskie. Serdecznie zapraszamy wszystkich kolegów modelarzy z okolic bliższych i dalszych a chętnych do polatania w większym gronie. Spotkanie planujemy rozpocząć o godz. 13. Dojazd. W Złotowie kierować się na drogę nr 188 (Debrzno, Człuchów). Po minięciu stacji benzynowej i przejechaniu pod mostem kolejowym za ok. 400m skręt w prawo w polną drogę przy tablicy ,,Płosków,,. Przy tej tablicy będzie również znak informujący o imprezie. Należy przejechać ok. 1300m do następnego skrętu w prawo przy kolejnym znaku, jeszcze 200m i już jesteśmy na miejscu. Serdecznie zapraszamy wszystkich. Do zobaczenia. Tutaj link do tematu o spotkaniu w roku ubiegłym http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=16297 . PS. Jako że jest to impreza jednorazowa, odmienna od naszego cotygodniowego latania, uzgodniliśmy z kolegami że dla lepszej przejrzystości lepiej będzie utworzyć nowy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arco Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Skoro tak, to nie wypada odmówić i przedstawiciel Piły się stawi:) Mam nadzieję, że Tomasz przywiezie swój nowy model buggy i trochę się pościągamy.. Do zobaczenia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Witam. Spotkanie nasze już się odbyło. Koledzy dopisali, pogoda również, publiczność też. Publikatory również, Była pani z lokalnej gazety oraz pan z lokalnej TV. Na spotkanie przyjechali: Krzysztof Szykowski- Starogard Gd, Andrzej Szynaka-Grudziądz, Grzegorz Mesjasz- Wągrowiec, Maciej-Szamocin, Sławek-Złotów, Tomek-Złotów, Wojtek-Złotów, Krzysiek-Złotów, Piotr-Lipka, Jan-Złotów. Odwiedził nas również (co było dla nas dużym zaskoczeniem) chociaż bez modelu, Darek [Olo} i jemu życzymy dużo zdrowia . Ogólna panorama uczestników. Modele kolegów Sławka, Tomka, Wojtka, Krzyśka z naszego RC klubu Złotów. Modele Krzysia Szykowskiego. Modele Piotra. Modele Jana i dwa ostatnie z prawej - moje. Loty rozpoczął i dokonał oblotu powietrza, Tomek swoim doskonale latający Edgem. Tutaj podczas przygotowań do startu, na pierwszym planie modele Grzegorza. A potem trwały loty pokazowe. Piękne pokazy pilotażu i akrobacji modelami spalinowymi pokazali Krzysztof i Andrzej. Nie obyło się bez kraksy, model Grzegorza ( na zdjęciu). Po przejściu do lotu plecowego pionowo wbił się w ziemie. Publiczność była zachwycona 8) . Chociaż dla pilota nie szczędziła oznak współczucia. A Orzeł latal bardzo dostojnie nawet wtedy kiedy został wyposażony w pływaki i rozbawił publiczność swoim ,,kwakaniem,, . Moje nowa Ekstra VA ( dokonałem oblotu) latała świetnie, natomiast Red Hawk w drugim locie doznał uszkodzeń, ale o tym w innym temacie. Piotr wykonał dwa udane loty Wicherkiem 10. Ok. godz. 18 rozjechaliśmy się do domów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Gratulacje bardzo ładne spotkanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Witam. Jest krótki filmik z naszego spotkania : Google - TV Złotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietkin Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Pogoda, jak na październik, była wspaniała. Dostarczyła mnie i Panu Jankowi wiele niezapomnianych wrażeń z lotów. Lataliśmy w Płoskowie, koło Złotowa. Oto fotograficzna relacja z 10 i 31 października. Wszystkie modele beż żadnych uszkodzeń powróciły do hangarów. Same przyjemności, zero stresu, czego i Wam, Drodzy Koledzy, sympatykom modelarstwa życzymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam. Świetne miejsce. Tam Janek uczył mnie podstaw pilotażu RC. Wszystkie swoje pierwsze figury ,,akrobacyjne,, wykonałem nad tymi łąkami. Również parę modeli tam rozbiłem . Oczywiście ze swojej winy, jak to początkujący. A jaka przy tym była adrenalina 8) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.