ahaweto Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam. Z inicjatywy p. Jana (szefa sekcji modelarskiej) i przy współpracy ze Złotowskim Centrum Aktywności Społecznej organizujemy 2 maja spotkanie modelarskie. Serdecznie zapraszamy wszystkich kolegów modelarzy z okolic bliższych i dalszych a chętnych do polatania w większym gronie. Spotkanie planujemy rozpocząć o godz. 13. Dojazd. W Złotowie kierować się na drogę nr 188 (Debrzno, Człuchów). Po minięciu stacji benzynowej i przejechaniu pod mostem kolejowym za ok. 400m skręt w prawo w polną drogę przy tablicy ,,Płosków,,. Przy tej tablicy będzie również znak informujący o imprezie. Należy przejechać ok. 1300m do następnego skrętu w prawo przy kolejnym znaku, jeszcze 200m i już jesteśmy na miejscu. Serdecznie zapraszamy wszystkich. Do zobaczenia. Tutaj link do tematu o spotkaniu w roku ubiegłym http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=16297 . PS. Jako że jest to impreza jednorazowa, odmienna od naszego cotygodniowego latania, uzgodniliśmy z kolegami że dla lepszej przejrzystości lepiej będzie utworzyć nowy temat.
Arco Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Skoro tak, to nie wypada odmówić i przedstawiciel Piły się stawi:) Mam nadzieję, że Tomasz przywiezie swój nowy model buggy i trochę się pościągamy.. Do zobaczenia,
ahaweto Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Opublikowano 2 Maja 2010 Witam. Spotkanie nasze już się odbyło. Koledzy dopisali, pogoda również, publiczność też. Publikatory również, Była pani z lokalnej gazety oraz pan z lokalnej TV. Na spotkanie przyjechali: Krzysztof Szykowski- Starogard Gd, Andrzej Szynaka-Grudziądz, Grzegorz Mesjasz- Wągrowiec, Maciej-Szamocin, Sławek-Złotów, Tomek-Złotów, Wojtek-Złotów, Krzysiek-Złotów, Piotr-Lipka, Jan-Złotów. Odwiedził nas również (co było dla nas dużym zaskoczeniem) chociaż bez modelu, Darek [Olo} i jemu życzymy dużo zdrowia . Ogólna panorama uczestników. Modele kolegów Sławka, Tomka, Wojtka, Krzyśka z naszego RC klubu Złotów. Modele Krzysia Szykowskiego. Modele Piotra. Modele Jana i dwa ostatnie z prawej - moje. Loty rozpoczął i dokonał oblotu powietrza, Tomek swoim doskonale latający Edgem. Tutaj podczas przygotowań do startu, na pierwszym planie modele Grzegorza. A potem trwały loty pokazowe. Piękne pokazy pilotażu i akrobacji modelami spalinowymi pokazali Krzysztof i Andrzej. Nie obyło się bez kraksy, model Grzegorza ( na zdjęciu). Po przejściu do lotu plecowego pionowo wbił się w ziemie. Publiczność była zachwycona 8) . Chociaż dla pilota nie szczędziła oznak współczucia. A Orzeł latal bardzo dostojnie nawet wtedy kiedy został wyposażony w pływaki i rozbawił publiczność swoim ,,kwakaniem,, . Moje nowa Ekstra VA ( dokonałem oblotu) latała świetnie, natomiast Red Hawk w drugim locie doznał uszkodzeń, ale o tym w innym temacie. Piotr wykonał dwa udane loty Wicherkiem 10. Ok. godz. 18 rozjechaliśmy się do domów.
ahaweto Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Opublikowano 3 Maja 2010 Witam. Jest krótki filmik z naszego spotkania : Google - TV Złotów.
Pietkin Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 Pogoda, jak na październik, była wspaniała. Dostarczyła mnie i Panu Jankowi wiele niezapomnianych wrażeń z lotów. Lataliśmy w Płoskowie, koło Złotowa. Oto fotograficzna relacja z 10 i 31 października. Wszystkie modele beż żadnych uszkodzeń powróciły do hangarów. Same przyjemności, zero stresu, czego i Wam, Drodzy Koledzy, sympatykom modelarstwa życzymy.
ahaweto Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam. Świetne miejsce. Tam Janek uczył mnie podstaw pilotażu RC. Wszystkie swoje pierwsze figury ,,akrobacyjne,, wykonałem nad tymi łąkami. Również parę modeli tam rozbiłem . Oczywiście ze swojej winy, jak to początkujący. A jaka przy tym była adrenalina 8) .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.