elektron Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Witam serdecznie wszystkich Post mial byc wczoraj ale nie mialem jak nagrac filmu.. Powstaje dzisiaj. Po moich glosnych rozmyslaniach na temat heli Tomek zaproponowal mi pozyczke swojego heli pod warunkiem ze zrobie z niego cos lotnego.... No i chyba mi sie to udalo :jupi: Model narazie bardzo ladnie wisi. Ma opory w lataniu do przodu i do tylu - ale to mankament tego typu helikopterkow. Helikopter ma juz przygotowane nowe malowanie ( narazie w Photoshopie) okucia aluminiowe ( tak to sie nazywa? ) - Tomek dolozyl. Ma przygotowane ladne stateczniki. Caly upgrade bedzie we wtorek jak przyjdzie nowe podwozie ( stare troszke polamalem). Po 3 dniach lotow powiem tak - heli nie jest trudnie w lotach pod warunkiem ze : Ma sie dobry zmysl przestrzenny, latalo sie duzo samolotami(lub cwiczylo na symulatorze), no i ze ma sie czas na trening. Wszystkie te gadania ze heli jest trudny wedlog mnie mozna wywalic do kosza.Wszytko kwiestia treningu! Po 2 dniach latania po 8-10 razy dziennie potrafie juz latac helikiem w kazda strone pod warunkiem ze ogon jest do mnie lub mam heli z boku. Nie potrafie latac jeszcze na siebie ale to kwestia czasu... Postanowienia ogolne : Kupuje cos lepszego ino tylko kase dozbieram Oto filmik : i zdjecia przed tuningiem : Tutaj Tomek miales Flybary odrotnie do kiedunku lotu :? - na zdjeciu juz poprawione Czesci od Tomka : Byle do wtorku i bedzie upgrade - nowe malowanie,okucia,steteczniki, weglowe wzmocnienia !! Jeszcze Tomek sie nabawisz tym heli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Pierwsza sprawa. W radiu masz walutowe (wlutowany) rezystor w celu wyłączenia D/R z 100% na 50 . więc szybko zajrzyj do radia i zdejmij ogranicznik ,powinno pomóc. Dam sobie głowę ogolić do łysa że przed połamaniem firbirdy były założone o.k. a to co ty dostałeś to na szybko poskładałem w całość , ale i tak zonk że je tak założyłem :oops: Miłej zabawy ,masz moje błogosławieństwo w kwestii robienia z tej stery gratów rasowego helika edit: no całkiem zgrabnie Ci to latanie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Sadze ze za tydzien bede robil podstawowa akrobacje - oczywiscie jak mozna tak mowic o heli bez zmiennego skoku. Ale przeonoszenie rozbych przedmiotow powinno sie udac Wrocilem wlasnie z latania i potrafie juz chodzic za modelem gdzie tylko chce A rezystor wylutuje bo to koszmar latac do przodu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markuz Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 no no normalnie Alan Szabo lataj ucz się zachowania heli , i w między czasie zbierać kasę na TERAXA . Tomek pewnie zaraz zechce szybkiego zwrotu jak zobaczył że heli potrafi latać . Wywal to radio i podłączaj swoją futabe ustaw EXPO na 30% będzie znacznie lepiej . Ogólnie wychodzi Ci to całkiem dobrze , a to że ktoś mówił że heli jest trudne w lataniu , to tylko ten co nim nie latał , podctawą jest wyważenie i ustawienie ,po prostu poświęcić mu trochę czasu a na pewno się odwdzięczy posłuszeństwem w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 No chce moje radio tylko KUR.... cos nie dziala jak wsadzam swoje kwarce :/ Aparatura w heli milczy! :/ a kwarce sa dobre bo lataja w N-ergie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 podwójna/pojedyncza przemiana może to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 nie sadze aby walkera miala podwojna :mrgreen: :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 nie sadze aby walkera miala podwojna :mrgreen: :crazy: hmmm to moze odrazu spalinka bo mam jednego ptaszka na składzie (komplecik..) do oddania w dobre rece za dobre pieniazki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Myslalem nad tym... ale spalina to duze koszty i potrzeba posadania miejsca do latania. A mi sie podoba to ze ide se przed dom albo do garazu i cwicze niezaleznie od pogody Dlatego mysle nad T-rexem. Czy ten twoj ptaszek to R30 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Mimo ,że radio jest na 35Mhz to nie znalazłem kanału na którym helik chce działać z normalnym radiem. Jakiś PCM czy inne kodowanie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 PCM sprawdzilem... na nic Wydaje mi sie ze ten napis 35mzh to sciema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Może to 35MHz B? Kto wie. Kolega lamy nie mógł obsłużyć ze swojego nadajnika z podobnych przyczyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No może i tak ale przełożenia kwarcu z radia oryginalnego też nic nie daje , trzeba by się pofatygować do kogoś ze skanerem ,albo założyć nowy micro odbiornik i 2 regle na szczotki :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 nie mam 2 regli wiec sprawa odpada Z reszta da sie przezyc walkierowskie radio. Musze jeszcze w nim zdjac zabezpieczenie abym mial normalne wychylenia do przodu i tylu. Dzisiaj prawdopodownie przyjda czesci to moze juz skoncze update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 No może i tak ale przełożenia kwarcu z radia oryginalnego też nic nie daje Jesli jest 35B to niestety nie poleci w nadajniku pasma A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 No i upgrade zrobiony !! Dodalem : -podpory belki ogonowej - statecznik poziomy z laminatu oklejony tasma - statecznik pionowy okejony tasma (na zdjeciach wyglada jak rozowa ale jest czerwona) -cale nowiutkie podwozie razem z uchwytem baterii - wzmocnienia podwozia - wzmocnienia weglowe ramy - jak dorobie 1 rzecz to beda alu okucia - dodalem jeszcze ciezarki na fly bary -nowy wal - stary cos mial odchyly Jak uzbieram kase to bedize jeszcze kabinka pomalowana na czerwono. Co prawda klej (distal) jeszcze konczy swoje schniecie ale juz wzbilem sie w powietrze w celu sprawdzenia czy wszystko ok.... no i kopara mi opadla!! Ma DUZO lepsza stabilnosc. Nie rzuca nim jak piorkiem na wietrze. Minus - odrazu trzeba sie wzbic wyzej bo jak jest nisko szybciej dostaje sie w rotory od swoich lopat. Na wys ok 1m jest bajera !! Jutro nagram film i wstawie. Dzisiaj ino zdjecia... A koszt calej tej "zabawy" to 62 zl razem z przesylka... ale chyba warto bylo bo zapowiada sie ze bedzie latal duzo lepiej Zdjecia robione komorka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Czy po tych zmianach wirnik sam nie pływa ? U mnie niestety nawet bez ruszania drążkami potrafił się"ułożyć" w dowolna stronę. Ale najważniejsze pokaż film jak wisi w miejscu helik, w c nie wieże ,że da się tym czymś zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Dam dam filmik Wirnik trzeba wywazyc a potem odpowiednio ustawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Oto dwa filmiki. Mozecie na nich zauwazyc jak bardzo heli jest nerwowy na niskiej wysokosci ( do ok 40-50cm) a potem juz jest luuz :D Na drugim filmiku troche mi nie wyszlo:D A no i cos po tej naprawie heli krotko lata - 5 min i ogon zaczyna chodzic jak chce( obijaw slabej baterii). Musze chyba dociac lopaty jak radza mi na EPheli. http://video.tinypic.com/player.php?v=4zu5ogy http://video.tinypic.com/player.php?v=6aqef4o I CO TY TOMEK NA TO ? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ja na filmie nie widzę żeby modelik pięknie wisiał, póki co to biega po całym garażu:P Ale podejrzewam, że to przyjdzie z czasem bo to chyba jeszcze wina umiejętności jest;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.