elektron Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 1.To nie jest spalinak ani T-rex. 2.To nie jest garaz tylko strych 3.Jest duzo lepiej 4.Pozadne nagranie mam na aparacie ale temu jeb.. baterie i sie nie nagralo. To koncowke pakietu nagralem komorka. a jak juz wczesniej pisalem jak jest slaby pakiet to ogon lazi w kazda strone i ledwo co mozna go utrzymac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 ad1. podpieram sie tym że widziałem identyczne heli w locie i tamto wisiało:p ad2. sorki, zasugerowałem sie tą wypowiedzią; albo do garazu ad3. Niewątpliwie ad4. aha :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 przytne jeszcze loptay - 1mm na koncowce 3mm na koncy od strony slywu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Na kiepski pakiet to jedyna rada zapodać większego lipola . Tylko ,że obowiązkowo wymierzyć bezpieczny czas latania i latanie pod budzik(ja tak robiłem) film zaraz oblukam ,ale wiem ,że strych dla tego diabelstwa to mało :shock: Łopaty podetnij ,ale nie więcej bo zaczną się kłopoty ze wznoszeniem . Nadal myślę o trzy fazowcu . Mam nawet taki mały regiel 12 A . Co ty na to ? No i ślinka też tylko nie wiem czy by się nadał bo ma coś ok 850 o/v A może znajdziesz jakiś tani to ja go zakupię? P.S. Wojtek jak nie przestaniesz używać soczystej polszczyzny na forum to się pogniewamy ostro :twisted: :rotfl: EDIT: film widziałem Jak dla mnie to spory postęp. Najwyższa pora zabrać go na hale sportową ,bo tutaj wpada we własne zawirowanie powietrze i to powoduje dodatkowe rzucanie helika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ostatni post z uliczna polszczyzna... KUR... no i po lataniu! Przyciolem lopaty zgodni z zaleceniami kolegow z Epheli - 3mm od strony kadluba i 1mm na koncowkach..... Wszystko ladnie pieknie.... ale... model wyzej niz metr nie chce lecic :cry: :cry: :cry: Teraz to narobilem sobie kosztow Tomek, moge postarac sie przerobic go na 3f o ile pozyczysz mi regiel i silniczek. Problem z tym ze nie wiem jak tu zmiksowac ten regiulato-odbiornik od silnika ogonowego a 3f od glownego Narazie loty zawieszam do mometu jak cos wymysle co z tymi lopatami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Załóż lipola i znowu polatasz (pamiętaj o testowaniu napięcia). Łopat nie wyrzucaj ,na pewno na 3-fazowcu będą lepiej sparwować się niż normalne (wyższe obroty) Nowe łopaty i regiel wyślę Ci w piątek( jutro mam całodobowy wyjazd ) . No i myśl co jeszcze poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Lipola 3s nie mam a 2s to tylko taki co moze oddac 7A (do szoka) wiec nie zaloze. W samej konstrukcji nie ma juz czego dodawac , bo nie chwalac sie zrobilem ja teraz naprawde dobrze. Postaram sie przerobic Ci to na 3f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puskal Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Inny sposób na zwiększenie obrotów oprócz zmiany pakiety z 2S na 3S to zmiana zębatki na taką co ma jeden ząbek więcej. Ja tak robiłem z powodzeniem, tylko możliwe że będziesz musiał wtedy nawet bardziej przyciąć łopaty bo wzrośnie tez prądożerność. Kolejny plus to większa stabilność dzięki większym obrotom. Zębatki w HB są takie same jak w przekładniach MP JET'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Naszczescie wyszystko sie "naprawilo" okazalo sie ze regiel cos szwankowal:/ Ale juz jest ok. A no i mialem problem ze skrecaniem ogonem czasami.... podczas 2 ladowania urwalem statecznik pionowy - odrazu zaczal lepiej skrecac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 I co stabilniejszy się zrobił? Ale i tak musisz pomyśleć nad zwiększeniem szybkości obrotowej wirnika. Dzięki efektowi żyro od szybciej kręcącego się wirnika powinieneś mieć stabilniejszy zawis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 :cry: :cry: Zrobil sie stabilniejszy....i latalem nim po calym gospodarstwie Niestety wylecialem za ogorod gdzie byly silniejsze podmuchy, ja bylem za daleko, pokrecily mi sie dragi no i bam... Efekt - zlamana glowica (tam gdzie sa lozyska), flybar. Naszczescie Tomek dolozyl zapasowa glowice... bylem po wegiel na flybar ale dzisiaj jest sklep zamkniety - pojade jutro. sorki Tomek za tak czeste wypadki ale ucze sie - jest to wszystko odrazu naprawiane i poprawiane - ciagle robie jakies experymenta :rotfl: Mysle jaki tu dac silnik aby waga nie wzrosla a obroty owszem. Z czasem nauki latania widze ze jednak nie jest to "prawdziwy" heli. Nieciekawie sie lata bez zmiennego skoku lopat - trudno model utrzymac na stalej wysokosci przez dluzszu czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 NO Elektron - widze ze mamy nowego helimaniaka. Tylk onie zapomnij o normalnych modelach. Heli fajna sprawa, nie przecze, ale troche kosztowna. Skoro ujarzmiles juz taka mala i nieznoscna bestie to z lepszym heli nie powinienes miec problemu. Na EpHeli czytalem kiedys o DF (tez wozilem sie z zamiarem kupna, ale dobrze ze kupilem aparature i zainwestowalem w inny sprzet) i forumowicze nie polecali go na 1 model, nerwowy, trudny w pilotazu. Skoro juz tak tuningujesz heli to zerknij na strone: http://www.larsd.republika.pl/ Moze znajdziesz cos fajnego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Dzieki Mariaczi :D Stronka mi sie przyda No zarazilem sie helikami.. i nie powiem... narazie nie interesuje mnie powrot do samolotow. Chyba ze do Extry spalinowej lub czegos duzego noszacego aparat wyyyysoookooo :D Zaczynam tez myslec nad skonczeniem z modelarstwem - moze taki chwilowy okres ( mam nadzieje ) ale przestalo mnie to bawic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 No z tym zakonczenie kariery modelarskiej do mnie rozwaliles normalnie. Po prostu sie tak nie da. Mozesz sobie najwyzej przerwe zrobic, ale i tak wrocisz. Chyba ze zasmakujesz prawdziwego latania i sie ewentualnie przestawisz na wyzsza polke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Oj widzę elektron, że te twoje wszystkie zainteresowania bardzo szybko się wypalają ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Maraczi juz w ta sobote zaczynam kurs szybowcowy Nie no watpie abym na zawsze odszedl z modelarstwa.... to hobby (pasja) jest jak rak... ciagle ma nawroty :/ ( w zeszlum roku tez mialem taka przerwe) - pewnie wynika to z tego ze jest super pogoda i wole pojechac gdzies bikiem z "ludziami" Pegaz moje zainteresowania wcale sie nie wypalaja... Muzyka i komputerami interesuje sie od malego.. Modelarstwem i fotografia od 2 lat Modelarstwo jest jak rak... ciagle ma nawroty :/ ale w przypadku modelarstwa sa one tylko lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ciulowo sie lata weź ty sie opanuj z jezykiem, ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Wojtek lubi pisać, jak do kolegów z lokalnej pijalni piwa. Pewnie myśli , że wtedy to jest już dorosły :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 No zarazilem sie helikami.. i nie powiem... narazie nie interesuje mnie powrot do samolotow. Chyba ze do Extry spalinowej lub czegos duzego noszacego aparat wyyyysoookooo :D A ile dla Ciebie to jest ,,wysoko'' z aparatem,koniec zasiegu radia 2km,czy wyzej ? Ale tylko Ekstra spalinowa,nie helik? Jak widzisz, tam ,,wysoko'' to juz nie bardzo jest co ogladac. Zdjecie oczywiscie z modelu RC,z kamera,jesli robi to wieksza roznice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Nie no nie az tak wysoko Wysoko czyli zdjecia lotnicze okolicy :D Zbieram na T-rexa a co bedize dalej zobaczymy.. Moze kiedys tam zrobie Monstera - brzydkie ale dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.