Yeti Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 hmn... Zmyliło mnie to co gość napisał Dokladnie jest to: HKH 450SEV2 Spróbuje zejść z ceny jeszcze i biorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 powinno dzialac poprawnie aczkolwiek ja mialem problemy z obracaniem ogonem podczas lotu postepowego kiedy moj heli jeszcze byl przed paroma crashami.. wymienilem na serwo gws park Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 i jak śmiga z tym gws? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 normalnie w locie postepwym krece ogonkiem teraz gdy zlaczki wyrabiaja pradowo moge sie po niebie pokrecic:) a pozatym to serwo jest bardzo szybkie .. szybsze od 9g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Włączając się do wiecznej dyskusji kciuki czy palce, muszę przyznać, że podziwiam ludzi latających kciukami a są naprawdę dobrzy i najlepsi piloci tak latający. Na wczesnym etapie nauki latałem w ten sposób ale przy szybkich ruchach drążków zauważyłem, ze nie panuje na wysmykiwanie się drążka i przeszedłem na chwyt 2 palczasty. Zajęło mi to wtedy tydzień i cieszę się że tylko tyle. Mam wrazenie, że mam dużo większa kontrole nad tym co się dzieje Np. tego na chwycie kciukami wiem, że bym nie zrobił, pewnie po pierwszym pirotictocu zaliczyłbym glebę. [vimeo] [/vimeo] EDIT: na filmie MiniTitan E325, silnik z-power z10, pakiety - roczne zippy OEM 2200mAh 20C, krzywa gazu 85% constant, waga do lotu 890g pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 w ktorym mode latasz? i moglbys opisac te figure na poczatku filmiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Hej. Latam w mode 2. Tam jest pirotictoc na początku. W tej wersji polega na tym, ze w każdym tictocu wykonuje pełen obrót 360*. heli pochylony 45* odbijamy się, robiąc pól obrotu przeskakujemy na pozycje 45* po stronie przeciwnej wykonując jednocześnie pól piruetu. W drugiej fazie wracamy robiąc dalsza cześć piruetu, odbijamy się, robimy pól piruetu itd. Na Heli-team.pl znajdziesz pełen video tutorial Damiana, który dokładnie obrazuje jak się nauczyć tej figury. Jak będę pod kompem to dam bezpośredni link, teraz nie mogę :/ EDIT: link to tutoriala: http://www.heli-team.pl/forum/viewtopic.php?f=56&t=107 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Na wczesnym etapie nauki latałem w ten sposób ale przy szybkich ruchach drążków zauważyłem, ze nie panuje na wysmykiwanie się drążka i przeszedłem na chwyt 2 palczasty.Dokładnie to samo mi się przytrafiało. Zdarzyło się kilka razy, że przy szybkich ruchach ze skrajnego w skrajne położenie jeden lub drugi drążek się wysmyknął. Niestety zawsze tak samo się to kończyło – konkretnym rozbiciem modelu. Wydaje mi się, że przyczyną mógł być lekki stres podczas wykonywania figur w trakcie treningu i nauki. Zapobiegawczo zacząłem trzymać drążki dwoma palcami i tak już zostało. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 ja nie moge tak trzymac drazkow... nauczylem sie kciukami i juz tak mi zostalo i sie przestawic nie moge wymyslilem patent na ześlizgiwanie sie drazkow z palcow a mianowicie ja mam je lekko rozciete dremelkiem i zaostrzone... nie ma prawa zeby sie ześlizgnął... . są tez na ebayu do kupienia takie drazki do roznych aparatur z wielkimi wystajacymi "kolcami" takie jakby antyposlizgowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 witam Bladyrunner, super filmik kolego... pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 witam Bladyrunner, super filmik kolego... pozdrawiam rafal Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 gdzie dajecie odbiornik w modleu hk 450? jak macie rozmieszczone wyposarzenie... prosilbym o fotki interesuja mnie te gdzie uzyty jest odbiornik 35Mhz bo mam maly problem z zakloceniami... dzis pozbylem sie przez to jednego okucia i podporek statecznika poziomego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Robert, to może załóż pierścienie ferrytowe na każdy kabel od serwa i regulatora. W moim przypadku (jak latałem FPV) to pomogło wyeliminować zakłócenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 wlasnie wczoraj odrazu po lotach zadzwonilem po nie do kolegi... dzis bede mial i sproboje p.s. to gdzie macie odbiorniki w swoich hk? tak zeby nie bylo zakłócen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 witam p.s. to gdzie macie odbiorniki w swoich hk? tak zeby nie bylo zakłócenja mój odbiornik (2,4GHz) zawsze daję z boku ramy obok żyrka...pozdrawiam rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Wlasnie zrobilem pierwszy w swoim zyciu Backflip czterystapięćdziesiątką o malo sie w gacie nie zes***** :shock: to bylo dosyc przypadkowo ale wiem ze moj heli to potrafi i jutro juz bedzie z zamyslem ;p poprostu latalem w ciemnych okularach i w pewnym momencie stracilem orientacje.. :shock: gdy zobaczylem ze heli pedzi jednak inaczej, odruchowo zaciagnalem drazek i potem drazek od skoku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 przepraszam ze post pod postem , ale dzis juz celowe przewrotki robilem kąty na zero i jak bylem na plecach delikatne ujemne i w miejscu krecil raz chcialem powisiec dluzej na plecach , ale za bardzo zdlawilem silnik... zbyt gwaltownie wrzucilem "wsteczny " na skoku ( zapomnialem ze to nie symulator ;p ) stracilem tylko na wysokosci jakies 5m ... ale jest git jutro będe to jeszze ćwiczyl ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 widzisz mówiłem że to łatwe... rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 wystarczy przelamac strach i wmowic sobie ze jakby co to ma sie wiecej czasu na naprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 dzisiejsze latanie troche slaba jakosc ale telefon byl tylko pod reka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.