madrian Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Mam mały problem z w/w programem. Chciałem wydrukować plany zrobione w Corelu 12 na kilkunastu stronach A4. I tu mam problem. Gdy włączam drukowanie do PDF-a z poziomu Corela, drukuje mi jakiś plik o rozszerzeniu PRN, którego nijak nie mogę niczym otworzyć. Gdy natomiast podaję plik Corela (CDR) z poziomu PDF Creatora, drukuje mi tylko jedną, środkową stronę w pliku PDF. Nie wiem jak to ustawić. A wujek Google mi nie pomógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Prawidłowo. Plik .prn (od print) jest plikiem do drukowania (z kodami do drukarki). Nie ptworzysz go do obejrzenia. Wyślij go bezpośrednio do drukarki. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Ok, dzięki. Myślałem jednak, że PDF creator, zapisze mi wynik drukowania jako plik PDF, który można by drukować i oglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Madrian, jeżeli chcesz spod Corela zrobić sobie pdf-a to najłatwiej przez wbudowaną opcję: Plik -> Publikuj jako PDF i w ustawieniach zmieniasz sobie zakres eksportu na "cały dokument", bo możliwe, że domyślnie będzie tylko "bieżąca strona". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Spróbuję, zobaczę co wyjdzie. Nie umrę od tego... chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 I co wyszło? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.