madrian Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Mam mały problem z w/w programem. Chciałem wydrukować plany zrobione w Corelu 12 na kilkunastu stronach A4. I tu mam problem. Gdy włączam drukowanie do PDF-a z poziomu Corela, drukuje mi jakiś plik o rozszerzeniu PRN, którego nijak nie mogę niczym otworzyć. Gdy natomiast podaję plik Corela (CDR) z poziomu PDF Creatora, drukuje mi tylko jedną, środkową stronę w pliku PDF. Nie wiem jak to ustawić. A wujek Google mi nie pomógł.
bubu2 Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Prawidłowo. Plik .prn (od print) jest plikiem do drukowania (z kodami do drukarki). Nie ptworzysz go do obejrzenia. Wyślij go bezpośrednio do drukarki. pozdr.
madrian Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 Ok, dzięki. Myślałem jednak, że PDF creator, zapisze mi wynik drukowania jako plik PDF, który można by drukować i oglądać.
Vespa Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Madrian, jeżeli chcesz spod Corela zrobić sobie pdf-a to najłatwiej przez wbudowaną opcję: Plik -> Publikuj jako PDF i w ustawieniach zmieniasz sobie zakres eksportu na "cały dokument", bo możliwe, że domyślnie będzie tylko "bieżąca strona".
madrian Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 Spróbuję, zobaczę co wyjdzie. Nie umrę od tego... chyba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.