plisken Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Pytanie, czy ktoś miał może z tym modele cokolwiek do czynienia? Jak się to buduje, jak się tym lata? Wygląda to ciekawie. Miałby być to mój pierwszy model "akro". http://www.cyber-fly.pl/produkt-1437.html
meteor Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Wojtass miał Pewnie się później wypowie coś na ten temat.
ECO400 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Ja moge powiedzieć jedno: dobrze wycięta i przemyślana konstrukcja no i oczywiście ta sylwetka modelu... super. Tylko dlaczego ten temat jest w dziale INNE a nie np: modele średniej wielkości :?:
plisken Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Opublikowano 8 Maja 2010 Bo brakuje mu 10cm rozpiętości "Już nie parkflyer, a jeszcze nie gigant - umownie o rozp. 1-1,5m" Właśnie konstrukcja i sylwetka bardzo mi się podobają, ale jak to lata? I czy do napędzenia tego wystarczy "dzwonek" i LiPo 3s? Bo chyba powinno.
Wojtass_nt Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Wojtass miał Pewnie się później wypowie coś na ten temat. Ykhmmm :roll: No więc tak. Do modelu najlepszy jest silnik http://www.cyber-fly.pl/produkt-1386.html Można na nim latać 10 minut robiąc akrobacje. Śmigiełko podróbka APC E 8x4 daje najlepszą sprawność. Pakiet 1000mAh 3s. Na tej konfiguracji- MOC, prędkość, moc, prędkość, itd Ten Model przy dużych wychyłach steru wysokości łatwo w zakrętach zwala się w korek. No chyba że latamy na max gazie. Lata stabilnie na wietrze ale nie jest samostabilny przez nisko położone skrzydło i wysoki SC w kadłubie. Dla początkującego lepszy jest Yak 50 z Cyber Fly. Ogólnie bardzo lubię nim latać. Film z latania tymi zlinami jest w dziale Filmy.
plisken Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Opublikowano 8 Maja 2010 Niestety nie znalazłem filmików z tym konkretnym modelem :/ Skłaniałem się ku niemu, bo chciałem mały model z przestrzennym kadłubem z EPP. Nalazłem 2 modele do ESA-EPA (F4U CORSAIR i FOCKE WULF 190 A), ale ZLIN ma odczepiane skrzydło i jest troszkę większy niż tamte. Brałem też pod uwagę tego Yaka, ale odstrasza mnie płaski kadłub i elektronika na zewnątrz. Zlin za to jest naprawdę ładny i jeśli latanie nim nie przypadnie mi do gustu to zawsze może cieszyć oko wisząc pod sufitem
plisken Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 Jaka jest tego grubość pręta stalowego z kompletu? Chcę zamówić od razu mocowania (żeby mieć regulację)
Wojtass_nt Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 1mm Nie wiem- nie piszę. Zapraszam do hydeparku. W moim zlinie są 1.5mm popychacze.
plisken Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Opublikowano 14 Maja 2010 To mogłem wziąć mniejsze mocowania, zamówiłem 2,1mm. UPDATE. Właśnie dotarła do mnie paczuszka z modelem i resztą "paści". Model zamówiłem na http://www.abc-rc.pl (chciałbym tu bardzo polecić wszystkim ten sklep, ze względu na ceny i rzadko spotykaną profesjonalną obsługę klienta), bo pod ręką miałem całą potrzebną mi elektronikę w dobrej cenie. Paczuszka doskonale zapakowana i wszytko dotarło całe. Zacząłem przeglądać rzeczy i pojawił się jeden mały problemik, mianowicie "krzyżak" przy silniku ( http://www.abc-rc.pl/p/9/1230/silnik_2408-21t_black_-_tower_pro.html ) jest nieco większy niż wręga (tak po 2mm z każdej strony). Tutaj moje pytanie, czy mogę zamontować silniczek bezpośrednio na wrędze, czy lepiej żeby miał nieco luzu i wentylacji?
ECO400 Opublikowano 14 Maja 2010 Opublikowano 14 Maja 2010 Możesz przymocować bezpośrednio do wręgi. Pozdrawiam.
plisken Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 Ktoś mi doradzi jak/gdzie zrobić mocowanie pakietu?
Wojtass_nt Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Ja mam z boku zaraz przed dziurą od kabinki mocowany na rzepie. Patrząc z góry nie widać pakietu.
plisken Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 Nie zaburza to poprzecznego rozkładu masy? Ja myślałem o mocowaniu na skrzydle. P.S. czy jest sens robić otwór odprowadzający powietrze na łączeniu części przedniej ze środkową? Tak jak Dj. zrobił to tu:
Wojtass_nt Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Nie robiłem żadnych. Przy tym wyposażeniu które ja używam nie jest potrzebne żadne chłodzenie dla regulatora i pakietu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.