merlin1212 Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Witam!!! Mam takie oto pytanie ....mam źródło zasilania 5v,czy mogę je podłaczyć do odbiornika pod 3 kanał i w ten sposób zbindować odbiornik z nadajnikiem?(zwora bindowania w "B").Nie posiadam niestety jeszcze regulatora a chciałem sprawdzić działanie nadajnika i odbiornika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarekF Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Możesz podłączyć pod dowolny kanał. Nie musi to być koniecznie trzeci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin1212 Posted May 7, 2010 Author Share Posted May 7, 2010 Dzięki za pomoc.Odbiornik i nadajnik sprawdzone.Wszystko działa jak należy.Zasięg zmierzony w terenie otwartym ok.480 m.Odbiornik na wysokości około 2m.Dalej nie chciało się spacerować-opady deszczu.Będzie lepsza pogoda wykonam konkretne testy i podzielę się wrażeniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarekF Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Z ciekawości zapytam tylko. O jakim radyjku rozmawiamy ? Zasięg ? Jeżeli wszystko jest sprawne, nieuszkodzone i odbiornik typu Full range to nie ma potrzeby mierzenia. Jeżeli model będziesz wzrokowo widział to i anteny nadajnik-odbiornik powinny się widzieć. P.S. Mieliśmy całkiem niedawno przypadek, że kolega rozbił dwa modele. Okazało się, że kupiony na e-bayu używany moduł 2,4 GHz był uszkodzony. Tracił po około 50 m zasięg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcus Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 O jakim radyjku rozmawiamy ? Jest w opisie tematu: :wink: "Bindowanie HK 7X" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.