pilot Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Extra 1.8m na amperki? Dawac fotki bo posikamy! U mnie wszystkie samoloty na amperki Aby nie zaśmiecać tematu YAKa założyłem nowy wątek: EXTRA 260 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Czyli wychodzi, ze na 5000 mAh moge latac smiało 12 min. A dlaczego niby pojemnosc lipolka by miala zle wplywac na silnik ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 No właśnie sam się zastanawiam... być może chodzi o czas pracy silnika pod dużym obciążeniem, ale to luźne dywagacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 A co do pytania M@vericka to Jan z ModelMotors napisał do mnie kiedyś, żebym przypadkiem nie stosował większego pakietu niż 4000mah (6s) bo to jest bardzo niedobre dla tego silnika. Ale tu chodzi o 6s a nie pojemność 4000mAh. 7s lub więcej może "usmażyć" motorek a nie pojemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Ale tu chodzi o 6s a nie pojemność 4000mAh. 7s lub więcej może "usmażyć" motorek a nie pojemność. Napisałem 6s w nawiasie dlatego że nie o napięcie chodzi tylko o pojemność! Domyśliłbym się buwi777, że napięcie większe niż to, które generuje pakiet powyżej 6s może usmażyć silnik. Dla jasności zacytuje Jana z Axi: "Please do not use higher capacity lipols than 4000mAh not to current and heat overlaod the motor." Oto jest pytanie.... EDIT: Wiadomość pozytywna: yak prawie skończony. Wiadomość mniej pozytywna/negatywna: yak RTF waży 3950, odchudzamy...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 kiedy oblot? a może polataj nieodchudzonym i jak nie będzie pasowało to dopiero na dietę? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Obiecane niezapomniane: Jutro lecimy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Cos czuje ze bede musial sie wybrac z domu i z moja jedna noga dojechac na lotnisko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Przyjadę po Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Na szczescie to lewa noga wiec jezdzic moge! A gdzie fotka gotowego modelu w calosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Fotki całości jutro na trawie ładne zrobimy, przed lataniem - na wszelki wypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Fotki całości jutro na trawie ładne zrobimy, przed lataniem - na wszelki wypadek Nigdy nie rób przed, zawsze po lataniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Wczoraj Yak pofrunął. Lata prościutko, nawet nie klikałem trymerami. Śmigło 17x12 jest za małe a silnik z deka za słaby bo model nawet nie wisi... Dziś, jeśli znajdę czas, sprawdzę 18x10. Jeśli to nie pomoże założę jeszcze większe, ostatecznie zmienię silnik... Po za tym przesunąłem pakiet do tyłu. Zobaczmy. Fotka ze wczoraj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 NIe wiem kto ci doradził założenie śmigła o skoku 12 do modelu 3D ale to nie jest tak istotne. Nie chciałbym krakać, ale czytając dane producenta silnika, założeneigo do twojego modelu, to nawet z 18/6 nie osiągnieśz na 6S parametrów silnika pozwalającego na latanie 3d. Chyba czeka cię wymiana! Ale daj znać jak poszło na 18x10. Z tym śmigłem uważaj bo regiel możesz zagotować. POZDR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 NIe wiem kto ci doradził założenie śmigła o skoku 12 do modelu 3D ale to nie jest tak istotne. To w ogóle nie jest istotne tym bardziej, że nikt mi tego nie doradził. Wybrałem to śmigło do testów ze względu na silnik... Nie chciałbym krakać, ale czytając dane producenta silnika, założeneigo do twojego modelu, to nawet z 18/6 nie osiągnieśz na 6S parametrów silnika pozwalającego na latanie 3d. Chyba czeka cię wymiana! Ale daj znać jak poszło na 18x10. Z tym śmigłem uważaj bo regiel możesz zagotować. POZDR! Nic nie wykrakałeś, bo o tym, że ten silnik do 3D najlepszym wyborem nie jest pisałem już ze 2 razy w tym wątku. Z tego też względu założyłem śmigło 17x12. Ze śmigłem 18x10 znacznie lepiej, yak wisi, silnik mocno ciepły, ale można trzymać, regulator zimny, bateria letnia. Podłączę eagle tree i sprawdzimy co i jak bo chętnie załozył bym śmigło 19 calowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Pare fotkow z weekendowych loktow: o! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.