Acerek Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 Jak w temacie,po długich namysłach jaki model bym popełnił po zefirku,padło na wicherka pod Cox 0.8 ale nie wiem z czego go lepiej wykonać z balsy czy z sklejki,bo chyba nie sprzedają balsowych listewek.
Gość Anonymous Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 Balsowe listewki są sprzedawane, ale sklejkowych listewek nie spotkałem :?: Zamiast kupować listewek kup deskę balsy i potnij nożem lub specjalnym przyrządem do cięcia. Zaoszczędzisz tak trochę pieniędzy i balsy Ci zostanie.
Acerek Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Opublikowano 9 Maja 2010 Ojj,pomyliłem się o listewki sosnowe mi chodziło bo takie poleca AleHar na swojej stronie w artykule o budowie wicherka
Irek M Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 Czyli pytasz o listewki balsowe lub sosnowe? To jest mały model i spokojnie dałbym balsowe. Takowe mam nawet w wiekszych modelach np na silnik 4suw 10cm. Oczywiście możesz też wykonać klasycznie czyli sosnowe.
Gość Squa Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 W dodatku sosnowe kupisz na miejscu i od ręki. Np w catoramie, brico, leroy itp
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.