Gites Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jak w temacie... Dokładnie rozchodzi się o ładowanie LiPola z zestawu micro heli Sol-Pro II firmy Nine Eagle. Dane malucha to 1S, 120mAh a on sam wygląda tak . Z przyczyn oczywistych ma tylko dwa kontakty (zamierzam się podpiąć krokodylkami). Jak to podłączyć i jakie parametry ustawić w Accucell-6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 mozna go naladowac accucellem 6 li-po 1s 3.7v prąd 0,1 A i bedzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Czy po podłączeniu do wyjścia ładowania, Accucell-6 pokaże mi np. napięcie tego LiPola czy takie rzeczy to tylko po podłączeniu do złącza balansera? (z przyczyn oczywistych niemożliwe do zrobienia dla 1S) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jak podłączysz to będziesz wiedział. Nawet jak by nie działało to prosty mierniczek w łapę i sprawdzaaamyyyy Jeśli nie masz 1S lub ACCUCELLa 6 to może ktoś sprawdzi to za kolegę? Ja mam tylko to drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 pokaze napiecie itp... na glownym widoku na wyswietlaczu ladowalem kilka"pakietow" a raczej celek 1s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jeśli nie masz 1S lub ACCUCELLa 6 to może ktoś sprawdzi to za kolegę? Ja mam tylko to drugie To masz oba. Bo nie wierzę, że nie masz lipola ze złączem balansera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 pokaze napiecie itp... na glownym widoku na wyswietlaczu ladowalem kilka"pakietow" a raczej celek 1s O rany... przecież to takie oczywiste :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 mozna go naladowac accucellem 6 li-po 1s 3.7v prąd 0,1 A i bedzie dobrzeTakie ustawienie działa... dzięki.Czy mogę go "popędzić" większym prądem? Jeśli tak to ile max. mogę ustawić bez obawy o zniszczenie LiPola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Nie zaleca się ładować większym prądem. Max wynosi 120mah więc radzę nie przekraczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Czyli z tego jasno wynika, że nie da rady zejść poniżej godziny przy ładowaniu obojętnie jakiego LiPola, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Bezpiecznym i zalecanym prądem "1C" co oznacza, że ogniwo o pojemności 120mAh może być ładowane prądem 0,12A. Dla bezpiecznego użytkowania lepiej nie schodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Czyli z tego jasno wynika, że nie da rady zejść poniżej godziny przy ładowaniu obojętnie jakiego LiPola, tak? Zasada ta obowiązuje dla lipoli o parametrach ładowania 1C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Czyli jeśli nie jest podane (a w 90% LiPo nie jest) to max prąd ładowania to odpowiednik 1C ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.