mnich Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam! Mam nietypowy problem niemodelarski. Zepsuły mi się drzwi do prysznica. A mianowicie, odkleiła się jedna połówka od górnej prowadnicy. I teraz nie wiem czym to połączyć. Dodatkowym problemem jest to, że to połączenie utrzymuje cały ciężar szklanych drzwi (niemały). Więc pytanie: czym to połączyć by mocno trzymało? Klej, który był użyty przez producenta ma barwę przezroczystego (mętny) silikonu, ale nie jest tak elastyczny. Pomóżcie mi bym nie chodził brudny ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Klejem, jakiego używa sie do klejenia szyb samochodowych do nadwozia. Dowiedz sie w takim warsztacie, oni Ci przykleją i bedzie taniej niż kupić klej (jest też do kupienia). pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 1. Nie znam nazw konkretnych klejów ale brat ma akwarium 600L z klejonych tafli szkła. Klej jest przezroczysty i raczej wytrzymały patrząc jaka masa go próbuje rozerwać... wiem że w niektórych akwarystycznych (nie zoologicznych) mają takie kleje a nawet oferują sklejenia zbiornika na zamówienie. 2. Zapytać w zakładzie szklarskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 yyy... a może po prostu sylikon uniwersalny :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 dzięki za podpowiedzi. Pytałem znajomego, który ma zakład z szybami do samochodów. Niestety używają tylko czarnego kleju, a to by źle wyglądało. Też myślałem o silikonie, ale kupiłem klej montażowy na bazie silikonu. Mam nadzieję, że będzie dobry bo drogi to był . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.