mnich Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Witam! Mam nietypowy problem niemodelarski. Zepsuły mi się drzwi do prysznica. A mianowicie, odkleiła się jedna połówka od górnej prowadnicy. I teraz nie wiem czym to połączyć. Dodatkowym problemem jest to, że to połączenie utrzymuje cały ciężar szklanych drzwi (niemały). Więc pytanie: czym to połączyć by mocno trzymało? Klej, który był użyty przez producenta ma barwę przezroczystego (mętny) silikonu, ale nie jest tak elastyczny. Pomóżcie mi bym nie chodził brudny ;-)
bubu2 Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Klejem, jakiego używa sie do klejenia szyb samochodowych do nadwozia. Dowiedz sie w takim warsztacie, oni Ci przykleją i bedzie taniej niż kupić klej (jest też do kupienia). pozdr.
Gites Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 1. Nie znam nazw konkretnych klejów ale brat ma akwarium 600L z klejonych tafli szkła. Klej jest przezroczysty i raczej wytrzymały patrząc jaka masa go próbuje rozerwać... wiem że w niektórych akwarystycznych (nie zoologicznych) mają takie kleje a nawet oferują sklejenia zbiornika na zamówienie. 2. Zapytać w zakładzie szklarskim?
ECO400 Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 yyy... a może po prostu sylikon uniwersalny :?:
mnich Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Opublikowano 13 Maja 2010 dzięki za podpowiedzi. Pytałem znajomego, który ma zakład z szybami do samochodów. Niestety używają tylko czarnego kleju, a to by źle wyglądało. Też myślałem o silikonie, ale kupiłem klej montażowy na bazie silikonu. Mam nadzieję, że będzie dobry bo drogi to był .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.